Een aankoop op een kofferbakverkoop

De mevrouw uit Groot-Brittannië liep bij een kofferbakverkoop, en stuitte op een wel heel bijzondere ring. In de veronderstelling dat het louter om een kristallen ring ging, schafte ze het sieraad aan. Het ging hier om een aankoop van een luttele 12 dollar. Daar kan men geen buil aan vallen. Vol plezier paradeerde ze 20 jaar lang over de straten met deze unieke ring, die ze in de jaren 80 heeft aangeschaft. ‘Toch maar even kijken wat hij waard is’, dacht ze.

Mensen in haar omgeving maakten wel eens opmerkingen over de prachtige ring. Nadat hier veel over gesproken werd, besloot ze toch maar eens naar de juwelier te gaan. Ineens kreeg ze te horen dat ze al een geruime 20 jaar met een heel uniek sieraad om de vinger liep. Vol verbazing zij de juwelier dat ze de ring het beste naar een welbekend betrouwbaar veilinghuis zou moeten brengen, en dat deed ze.

Ring winst
Foto via RM Sotheby’s

Een bizarre ontdekking

Volgens het veilinghuis Sotheby’s ging het om een 26 karaats ring, die afkomstig is uit India. De soort diamant op de ring zou zelfs in de ruimte teruggevonden kunnen worden. De prijs van het sieraad was dan ook zeker niet laag. De ring uit de 19e eeuw zou in ieder geval ooit hebben toebehoord aan iemand van een koningshuis, dan wel een steenrijk persoon. De ring zou in ieder geval stammen uit een tijd waarin er nog weinig diamantmijnen bekend waren, waardoor dit soort ringen louter voor de mensen waren die behoorlijk diep in de buidel konden tasten.

Toen de mevrouw de geschatte waarde van het sieraad hoorde, sprong zij een gat in de lucht. Met een geschatte waarde van $ 1.1 miljoen bleek ze de aankoop van haar leven te hebben gedaan. Uiteindelijk besloot ze de diamant te veilen. Dit leverde haar het prachtige bedrag van maar liefst $ 847.667 op. Is dat even lekker!