Wie is Rick van Stippent?

Rick begon als kind met het wassen van de auto’s van zijn familieleden en mensen uit zijn buurt. Dit werk doet hij als sinds twaalfde en daar is hij nooit mee gestopt. Op zijn zestiende begon hij met Rick’s Car Cleaning, wat veranderde in Stipt Cleaning. Daar bleef het echter niet bij

Het groeide namelijk uit tot zijn huidige bedrijf, Stipt Polish Point. Ondertussen heeft hij zo’n 35 verkooppunten waar hij zijn schoonmaakproducten verkoopt en krijgt hij per dag 150 aanvragen binnen voor het renoveren van auto’s. De autopoetser is door zijn passie ondertussen miljonair geworden. Kortom: een hardwerkende selfmade miljonair.

Van oud naar ‘fabrieksnieuw’

In zijn recent online geplaatste video vertelt Rick dat hij een gelimiteerde bestelbus van Brabus aangeschaft heeft. Het gaat om een Mercedes-Benz Viano uit 2015 en deze werd in januari 2020 geïmporteerd naar Nederland. Deze werd vervolgens omgetoverd tot een ‘Brabus Viano’. Door deze transformatie steeg de waarde van de bolide van €135.000 naar dik €500.000. Sick!

Het nieuwe programma On Tour

Rick heeft de bus gekocht omdat hij binnenkort zijn eigen programma gaat beginnen. Dit programma moet en combinatie worden van auto’s opknappen en het blij maken van mensen, zijn twee passies. Met de bus gaat hij het land door rijden en op bezoek bij mensen die een auto hebben die wel wat liefde kan gebruiken. “Misschien is die wel total-loss, kapot gereden of moet die gepoetst of gespoten worden. Of misschien rijdt die niet meer. Mij maakt het niet uit.”, legt de autopoets-miljonair uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stipt Polish Point (@stiptpolishpoint)

De ‘Brabus Viano’ van Rick van Stippent

Onder de motorkap ligt een 3,5-liter zescilinder V6-benzinemotor en over de gehele wagen zit Brabus-branding. Aan de achterkant zit zelfs een thuisbioscoop waar videoberichten van kijkers afgespeeld gaan worden tijdens het programma. Verder zijn er aan de binnenkant veel meer interessante dingen te vinden zoals een koffieapparaat, een kluis, een koel- en vriescombinatie en een bar. Daarnaast zijn er ook automatisch uitschuivende tafeltjes en twee iPads in de bus geplaatst, net als een sterrenhemel á la Rolls-Royce en stoelventilatie- en verwarming. Kortom, deze bus maakt wel kans op de titel van de ‘meest luxe Mercedes-bus ooit’. Zie hieronder de YouTube-video: