MOMO MAN MAN

Stijlvol. Het interieur is erg strak en mijn persoonlijke smaak. Je komt binnen bij de bar, dat als een eiland staaat in het lounge gedeelte. Hier bestel je cocktails, niet de standaard die je kent, maar drinks met een twist en Momo’s eigenheid.

Je tafeltje nog niet klaar? Dan is het helemaal niet erg om tegen deze bar aan te leunen of om op een kruk te zitten. Een goede starter voor de avond is een Bellini, een Italiaanse cocktail, zeer fris door zijn mengsel van vruchten en prosseco. Dit is een kleine moeite voor het barpersoneel, die hem voor de ogen van jou en je gezelschap dit drankje maakt.

De kaart is opgebouwd uit 8 jaar gerechten, dit betekend dat de kaart rijkelijkgevuld is van sushi tot aan beef en van mini taco’s tot aan kreeft. Het is dan ook even lastig kiezen als we door alle gerechten heen bladeren. We maken gebruik van de attente …. die naar vraag en smaak de knoop voor ons doorhakt.

De eerste ronde

Ondanks dat de tent vol zit hoeven we niet lang te wachten op het eten. Zo wordt voor ons  Toro Tataar geserveerd, dit is de buik van de tonijn dat een veel zachtere structuur kent als de tonijn tartaar die ik ken. Ook wist de chef ons te verassen met verse wasabi, die hij raspte van de wortel.

Vrijwel is altijd het groene toefje van de toko of  het sushi-restuarant verre van echt. Namaak Wasabi bestaat uit een mengsel van mierikswortel, mosterd en veel E-stoffen om het de mooie groene kleur te laten krijgen.

MOMO Wasabi

Daarbij werd er een MOMO-rol geserveerd die zowel tonijn, advocado, zalm en zeebaars bevat.

Wijn tip!

In het glas zien we een groen gouden kleur, Proeza Arinto / Chardonnay,  ruiken we tropisch fruit, iets honing, wat vettigs en frisse zuren. In de mond een goede balans tussen de rijpe steenvruchten en zuren. De lichte houttoets complementeert perfect met de vis. Wil je toch iets spannenders, dan raad ik je graag een Japanse wijn aan, Sake.

De tweede ronde

Jaren geleden bestelde ik de ‘Black Cod’ in het restuarant Nobu. Dit was misschien wel de meest smaakvolle vis die ik ooit had gehad. Terwijl ik dit vertel aan de ober stelt hij mij gerust, want de huidige chef kent zijn roots bij Nobu.

Vis

Het is waar! De vis smaakt minstens zo goed. Deze kabeljauw wordt namelijk drie dagen lang gemarineerd in een tikkeltje pittig en zoete marinade. Dit stukje vis is zo zacht dat het op je tong doet smelten.

Op aanraden van de chef serveerde hij ook de Waygu beef, die mijn vriendin tot vandaag de dag ‘de gemasseerde koe noemt’. Zij die geen roodvlees eet heb ik nog nooit zo zien smullen.

Cocktail tip!

Start de avond bij de bar met een frisse Bellini, de Tokyo varriant, is de Japanse twist van de orginele Italiaanse cocktail. Na het eten kan je genieten van een Espresso Martini of een Japanse whisky.