Niet allemaal travellers

Sommige 20-somethings voelen niet de wens om de wereld over te reizen. Voldoening kan behaald worden in een hoop andere dingen in het leven. Denk aan betekenisvolle baan, zekerheid om jezelf te kunnen ontplooien en wellicht een familie te kunnen starten. Dat reizen de ultieme manier is om jezelf te ontdekken, niet iedereen is het daarmee eens. Reizen is een hobby, een interesse. Het is niet de enige en zeker niet persé de beste manier om jezelf te ontdekken. Groei en zelfontdekking is een thema wat je hele leven centraal staat. Dit kan gebeuren in onverwachte situaties in verre en vreemde landen en ook in lastige situaties in je nieuwe uitdagende baan. Het enige verschil is de locatie. Als je de juiste open houding hebt, kun je overal voldoening en geluk vinden. Je vindt niet magischerwijs doel en betekenis door te reizen. Je vindt het door nieuwe dingen te proberen, je relaties te laten bloeien, door een missie te vinden die belangrijk is voor jou. Het leven geweldig maken terwijl je op een plek bent is ook een kunst. Een sterk netwerk opbouwen van vrienden en familie die alles voor je doen. Een plek waar je op terug kan vallen zonder zorgen.

alleen reizen man man 2

Reizen wel voor jou weggelegd?

Jezelf uitdagen, grenzen verleggen, uit je comfortzone komen. Dit trekt de reiziger aan. Plezier en avontuur of even ontsnappen uit de dagelijkse sleur. Mensen hunkeren naar nieuwe ervaringen en reizen is een van de makkelijkste manieren om die op te doen. Een crash course in het ontdekken hoe de rest van de wereld leeft. Reizen laat je leren en zorgt voor nieuwe inzichten, het is goed voor je creativiteit. Een onbekende taal of kookkunst leren, aspecten van een andere cultuur gaat toch net wat beter in het originele land. Leven kan totaal anders zijn op een andere locatie. Andere perspectieven worden beter om te begrijpen. Denk niet dat door reizen je problemen worden opgelost, het is eerder dat je de realiteit voor een tijdje vermijd. Na deze tijdelijke high kun je weer met een frisse blik naar de toekomst. Wat gebeurd er als je weer thuis komt? Een moeilijke kunst is avontuur en realiteit balanceren.

Better together

Soms voelt het als je niet alleen reist, dat je dan geen goede ‘traveller’ bent. De meerdere voordelen aan samen reizen worden vergeten.Een mysterieuze zonsondergang na 8 uur te moeten klimmen, je kijkt achter je en ziet alleen maar onbekende gezichten. Je hebt altijd iemand waar je op terug kunt vallen. Je favoriete momenten kunnen delen met je favoriete persoon. Zorg wel dat je tegen de bad moods van de ander kan.

Aan het einde van de rit, is iedereen liever gelukkig. Reizen is één van de vele manieren. Liever dan jezelf afvragen waar je volgende reis naartoe gaat, kun je het leven zo invullen dat je niet hoeft te ontsnappen. Dit maakt de mens zo uniek. Iedereen heeft verschillende interesses en passies. Hoe je deze invult, mag je zelf bepalen.