Kaapstad is hot en wij begrijpen wel waarom. Er is zoveel te beleven dat het een uitdaging wordt om te beslissen welke plekken je gaat bezoeken. De volgende bezienswaardigheden mogen zeker niet op dat lijstje ontbreken.

1 De Tafelberg beklimmen

Je reis naar Kaapstad is niet compleet zonder de top van de Tafelberg aangetikt te hebben. Deze berg is 1050 meter hoog en kijkt uit over Kaapstad en omgeving. Je zult er dus een waanzinnig uitzicht hebben. De Tafelberg staat bekend om zijn kenmerkende platte bovenkant en is beeldbepalend voor zijn omgeving. Het is mogelijk de top te bereiken met een kabelbaan, maar de echte die hards nemen natuurlijk een van de wandelroutes. Deze variëren in moeilijkheidsgraad dus voor iedereen goed te doen. Voor de echte toerist: vergeet geen foto te maken van het fotolijstje waarachter de Tafelberg te zien is.

tafelberg-foto-manman

2 Naar Robbeneiland

Robbeneiland, het eiland waar onder andere Nelson Mandela 18 jaar van zijn leven gevangen heeft gezeten en waar deze man geschiedenis schreef. Het is een berucht eiland dat 400 jaar gebruikt is om gevangenen op te bergen. In 1991 is de laatste politieke gevangene vrijgelaten en in 1996 zijn de laatste criminele gevangenen vrijgelaten en is de gevangenis gesloten. Dit is dus slechts 21 jaar geleden. Ruim 600 mensen stappen per dag op de boot naar dit eiland. Vanaf Kaapstad is het ongeveer een half uurtje varen, maar onderweg hoef je je zeker niet te vervelen. Het uitzicht op de Tafelberg, Devil’s Peak, Lion’s Head en Signal Hill leveren fantastische platen op. Wat het extra bijzonder maakt is dat de gevangenis tour wordt gegeven door ex-gevangenen. Zij kunnen je dus echt alle ins en outs van het eiland vertellen. Gegarandeerd een indrukwekkende dag.

robbeneiland-kaapstap-manman

3 Rondje Kaap

Vanaf Kaapstad naar Cape Point, het meest zuidwestelijke gebied van Afrika, wat te vinden is in Cape of Good Hope National Park. Tijdens deze route kom je prachtige stranden en waanzinnige uitzichten tegen die zeker de moeite waard zijn om even te stoppen. Een van deze stranden is Boulder’s Beach. Dit strand is extra bijzonder omdat je hier duizenden pinguïns vindt. Je kunt ze bewonderen vanaf een uitkijkpunt een stukje verderop. Of je gaat naar het strand ernaast en misschien zie je dan af en toe een pinguïn voorbij komen. Uiteindelijk kom je uit bij Cape of Good Hope National Park. Dit park beschikt over een aantal (verlaten) stranden die zeker een bezoek waard zijn. Voor de hikers is er in dit park meer dan genoeg te beklimmen. Voor deze route moet je wel een dag uittrekken.

boulders-beach-kaapstad-manman

4 De Bo-Kaap

Dit is een islamitische wijk van Kaapstad, dat voorheen bekend stond als de Maleisische buurt. De inwoners van de Bo-Kaap zijn meestal afstammelingen van slaven die door Nederlanders en Britten ingevoerd zijn. Tegenwoordig is de buurt niet te missen door zijn felle kleuren. De huizen zijn hier niet zomaar gekleurd, tijdens de Apartheid was het verboden om gekleurde kleding te dragen. Om deze afschaffing te vieren besloten de bewoners om de huizen in zoveel mogelijk verschillende kleuren te schilderen. De wijk is ieder jaar weer anders, want ieder jaar na de Ramadan schilderen de bewoners de wijk opnieuw. Sommige huizen in een andere kleur. De buurt beschikt onder andere over tien moskeeën en een museum. In dit museum kom je interessante dingen te weten over deze bijzondere wijk.

Bo-kaap-kaapstad-manman

Heb je de vorige reisinspiratie gemist? Check dan hier MAN MAN reisinspiratie #2: bijzondere plekken voor je wintersport.