Hoe je je reis goed aftrapt

Reizen is fantastisch, maar tegelijkertijd ook hectisch. Het is voor iedereen altijd even vrezen en hopen dat je alles bij je hebt. Die fase van vertrek thuis tot aankomst is er een waarin we meerdere malen overdenken wat we allemaal nodig hebben. Meestal loopt ’t wel op rolletjes en blijkt dat je van heel veel zaken teveel hebt meegenomen, maar beter teveel dan te weinig.

Om je ervan te verzekeren dat je alles hebt wat je reis tot een aangename, toffe periode maakt, hebben we een aantal essentials op een rijtje gezet die daaraan meewerken. Het gaat dus niet om een paspoort, geld of je ID-kaart, maar om gadgets en producten die bijdragen aan de kwaliteit van je reis. Zaken die misschien niet direct in je opkomen, maar die wel heel erg prettig zijn – indien aanwezig.

Een goed begin is ’t halve werk

Om maar meteen de basis te leggen voor jouw favoriete tripje hebben we besloten dat een koffer het meest essentiële aspect van alles is. Een koffer moet lichtgewicht zijn, ruimte bieden en bovendien tegen een stootje kunnen. Het is dus essentieel dat je dit punt op orde hebt. In dit geval kiezen we een koffer waar we het hoognodige in kwijt kunnen voor onze citytrip naar bijvoorbeeld London of Berlijn. Een koffer die dus niet enorm groot hoeft te zijn.

koffer victorinox reizen met deze essentials MAN-MAN

Lexicon Hardside Global Carry-On 34L

Victorinox €395,00 Shop nu
koffer victorinox reizen met deze essentials MAN-MAN 3

Lexicon Hardside Large 105L

Victorinox €525,00 Shop nu

In dit geval kiezen we voor de Victorinox Lexicon Hardside koffer. Een prettig formaat, goede kwaliteit en bovendien een koffer dat tegen een stootje kan. Niet geheel onbelangrijk als je ziet dat koffers soms hardhandig in en uit het vliegtuig worden geladen. Dit koffer heeft bovendien een handige plek om je ID-kaart te bewaren, geïntegreerde USB-poort en een plek voor je SIM-kaart. Heel multifunctioneel dus en slechts een gewicht van 3,2kg. Een prettige, hoogwaardige koffer met praktisch alles erop en eraan en de perfecte basis voor jouw volgende trip.

Niets ontspant zo goed als muziek

Als je op reis gaat is ’t meenemen van muziek natuurlijk een pré. Onderweg naar de bus, het vliegtuig of in de auto – muziek is een prettige manier om te ontspannen én te tijd te verdrijven. Wat ons betreft is muziek luisteren het best wanneer je ook werkelijk een goede koptelefoon hebt. Die zorgt voor het uitsluiten van omgevingsgeluid en biedt een hoge kwaliteit geluid – iets wat met oortjes toch al gauw tegenvalt. De Bang & Olufsen H4 is het perfecte accessoire als ’t aankomt op ontspannen muziek luisteren tijdens je reis.

Bang & olufsen H4 koptelefoon MAN MAN

Beoplay H4

Bang & Olufsen €299,00 Shop nu
Bang & olufsen H4 koptelefoon MAN MAN 2

Beoplay H4

Bang & Olufsen €299,00 Shop nu

De koptelefoon is draadloos, dus je hoeft geen zorgen te maken over kabels die in de knoop zitten of ergens achter blijven haken. Daarnaast is de H4 ook nog eens in staat om – volledig opgeladen – tot 19 uur lang muziek af te spelen. Natuurlijk is een koptelefoon van Bang & Olufsen ook gewoon een mooi vormgegeven accessoire. Het merk maakt gebruik van hoogwaardige materialen en de meest strakke afwerking.

Altijd verzekerd van een volle batterij

Op reis ben je natuurlijk constant onderweg. Hierdoor is het opladen van je apparaten niet altijd vanzelfsprekend. Wat je dus wil, is de mogelijkheid om je telefoon of camera-batterij op te laden, zonder van netstroom afhankelijk te zijn. Met een powerbank ben je vrijwel overal voorzien van genoeg energie om enkele apparaten, twee of driemaal op te laden. Het hebben van een powerbank is dus absoluut wel een essentieel iets.

Anker powerbank Paradigit opladen MAN MAN

PowerCore 13000 MAH - Zwart

Anker €36,99 Shop nu
Anker powerbank Paradigit opladen MAN MAN 2

PowerCore 20100 MAH - Zwart

Anker €44,99 Shop nu

Met de powerbanks van Anker ben je ruim voorzien van de nodige energie. De bovenstaande powerbanks stellen je in staat om minstens vijf keer je telefoon op te laden. Daarnaast kun je met beide powerbanks twee apparaten tegelijk opladen, handig mocht je je telefoon en camera-batterij gelijktijdig willen opladen. Door gebruik te maken van zogenaamde PowerIQ-technologie laadt iedere powerbank 2x zo snel op.

Neem de vetste herinneringen mee terug naar huis

Natuurlijk wil je reizen én alles vastleggen wat je meemaakt. Om dat te doen is een camera wel handig. Los van het feit dat je geen extra koffer bij wil boeken om je camera, statief en lenzen mee te nemen, wil je natuurlijk ook gewoon het gebruiksgemak van een kleine camera. Welke reis je ook maakt, hoe minder gewicht en spullen je mee hoeft te nemen, hoe beter.

Sony cybershot camera camerashop MAN MAN

Cybershot DSC-RX100V

Sony €999,00 Shop nu
Sony cybershot camera camerashop MAN MAN 2

Cybershot DSC-RX100V

Sony €999,00 Shop nu

De Sony Cybershot DSC-RX100V is de ideale camera voor op reis. De camera is klein, handzaam, maar tegelijkertijd in staat om prachtige foto’s te schieten. Met behulp van 2.9x Optische zoom en 20.1 Megapixels kun je al je mooie momenten vereeuwigen. Ideaal dus voor een mooie reis en vrijwel géén extra gewicht of last van de ruimte die in beslag wordt genomen.

Met een gerust hart op weg naar je volgende bestemming

Deze essentials zorgen er voor dat je reis er eentje wordt voor in de boeken. Het moment dat je vertrekt, wetende dat je goed voorbereid bent, maakt de reis vele malen beter. Je bent in staat om optimaal te genieten van ieder moment en dit na afloop van de reis te blijven doen. Zorg dat je zo goed mogelijk geniet van je bestemming en probeer alles op tijd te regelen zodat er geen plek is voor stress tijdens deze trip.