Wanneer de titel Peaky Blinders jou niks doet zeggen en je nog niet bekend bent met het hoofdpersonage Thomas Shelby krijg je voor dit weekend slechts één opdracht mee: Starten met deze serie. De ruige straten van Birmingham, stijlvol geklede, gevreesde gangsters, Tom Hardy die een Joodse crimineel speelt en muziek van The Arctic Monkeys. Dit zijn de ingrediënten voor een badass serie die jij moet zien.

man man peaky blinders 2

The Peaky Blinders (eenmaal de serie gekeken te hebben alleen nog uit te spreken in ‘à brummie accent’) is een criminele bende gevestigd in Birmingham, Engeland. Het verhaal speelt zich af in de begin jaren ’20. De eerste wereldoorlog is voorbij en er heerst armoede in de straten van Birmingham. Thomas Shelby groeit op als crimineel straatschoffie, maar blijkt een pinter mannetje te zijn die al gauw uitgroeit tot het hoofd van de familie Shelby. Twee seizoenen zijn al te aanschouwen en het derde seizoen is vanaf 5 mei te bewonderen, maar er is meer: zowel de hoofd-creator als producer van serie bevestigen dat er is gesproken over een mogelijke Peaky blinders film. Als het aan de producer ligt komt er een film die parallel loopt aan de serie.

‘I think it’d be great to have a series, then a film, a series, a film… why not?’

man man peaky blinders 4

Ook in Amerika is de serie een grote hit. Er zijn nu al grote acteurs die aangeven in de film mee te willen spelen. Zo heeft Julia Roberts aangegeven mee te willen werken aan de film. Er is nog niks definitiefs, maar wachten met smart af. In de tussentijd kun jij uitkijken naar seizoen 3. Check hier alvast de trailer: