Headerphoto by: Huff Post

Besef wat je vraagt

Geld lenen gaat niet alleen om het vragen van een bepaald geldbedrag. Besef dat iemand hard voor zijn geld heeft gewerkt en moeite heeft gedaan om te sparen. Geef iemand het volle vertrouwen dat je het terug zal betalen en leen anders niet. Een vriendschap is veel meer waard dan een geldbedrag. Leen je geld uit? Dan is er één gouden regel. Leen nooit meer uit dan dat je zou kunnen geven.

Gebruik alleen een vriend als laatste uitweg

Er zijn meer plekken waar je geld kunt lenen. Probeer eerst een andere oplossing te vinden voor je bij vrienden om geld vraagt. Je kunt bijvoorbeeld naar de bank gaan voor een lening. Zij kunnen zich een risico veroorloven maar je vrienden waarschijnlijk in mindere mate. Probeer alle opties voor je bij je vrienden aanklopt om te laten zien dat je er wat voor over hebt. Zo wek je vertrouwen en is de kans groter dat een lening soepel kan worden geregeld.

geld lenen vrienden MAN MAN

Photo by: absolut-photo

Zie het als een lening bij de bank

Dat je een geldbedrag leent van een vriend, betekent niet dat je er makkelijker mee om kunt gaan. Betaal je je lening niet netjes af, of hou je je niet aan de afspraak, dan is de kans groot dat de vriendschap kapot gaat. Kun je niet nakomen, geef dit dan op tijd aan en kom met een alternatief.

Betaal rente

Dat je bij een vriend geld leent betekent niet dat je geen rente hoeft te betalen. Alle geldschieters vragen rente voor een lening, dus biedt een overeenkomstig percentage aan. Rente is een beloning voor het risico dat de geldschieter loopt. Dit risico is voor vrienden vaak zelfs groter, dus betaal rente om je dankbaarheid te laten zien.

geld lenen vrienden MAN MAN

Photo by: iStock

Als je geld leent bij vrienden is het dus erg belangrijk dat je onderling goede afspraken maakt en deze ook nakomt. Ben je geen financieel wonder? Dit is alles wat mannen moeten weten over geld.