Sterke redenen om meer te lachen

Waarom je meer moeten lachen? Tijdens het lachen komen verschillende gelukzalige stofjes vrij in ons lichaam die je doen helpen ontspannen. Die broodnodige ontspanning kunnen wij hardwerkende moderne mannen goed gebruiken. Een gezonde balans van stress en ontspanning is essentieel voor de continuïteit van je productiviteit, je geluk en je gezondheid. Het is dus essentieel om een leven in te richten waarin er ook daadwerkelijk meer te lachen valt. Zo’n lifestyle kun je ontwerpen en wij vertellen je hoe:

Minder negativiteit in je leven

Open het nieuws en social media en je wordt gelijk meegezogen in een wereld vol negativiteit. Deze energieslurpende apps en sites staan vol met drama, haat, roddels en fake lifestyles. Verwijder die apps geheel of probeer eens een week niet te kijken. Al dat slechte nieuws is niet goed voor je ziel en je zult merken als je een poos minder of helemaal niet kijkt, dat je stresslevels zakken en je geluksgevoel stijgt. Minderen is sowieso wijsheid.

waarom je meer moet lachen

Probeer ook afstand te nemen van negatieve mensen uit je eigen omgeving. Je eigen familie, vervelende collega’s of voorheen goede vrienden die nu alleen maar zeuren kunnen ook voor een boel stress en ongeluk brengen. Verstandig om ook even met hen te minderen. Voor je eigen bestwil!

Ga naar de gym

Een man die een fit sterk gezond lichaam heeft, kijkt met een tevreden glimlach naar de spiegel. Als hij zichzelf in een winkelruit ziet, dan ziet hij een gezonde sterke mannelijke man. Doordat je zo goed in je vel zit, zul je meer ontspannen zijn. En wat gebeurt er als je tevreden en ontspannen bent? Juist, je zult minder gestrest zijn en meer ruimte hebben voor onder andere lachen.

Ondanks dat consistent sporten een pittig taak is, moet je dit beslist je hele leven blijven doen. Het resultaat is immers niet alleen een gezond lijf, maar ook vaker een grote grijns op je gezicht.

Omring je met positiviteit

Jezelf blootstellen aan positiviteit is eigenlijk makkelijker dan je denkt. Je kunt bijvoorbeeld een sterke motivatievideo kijken op YouTube van een inspirerende held die het allemaal al eens heeft gedaan. Je kan een goed leerzaam boek oppakken die je nieuwe inzichten geeft. Zo helpt ook het sporadisch kijken van grappige videos immens met je humeur.

waarom meer lachen

Indoctrineer jezelf met positiviteit, inspiratie en luchtige humor, en je zult zien dat je een stuk minder gestrest bent en dat je vaker aan het lachen bent. Iets wat wij hardwerkende moderne mannen goed kunnen gebruiken.