Ten noordwesten van het Europese vaste land, in de Atlantische Oceaan vindt men een eilandje. Ja, het is er koud, ongerept en IJsland staat misschien nog niet hoog op jouw bucketlist, maar daar gaan we verandering in brengen. Na het lezen van de onderstaande redenen kun jij niet wachten om dit land te ontdekken.

Blue Lagoon

Veruit de meest populaire attractie van IJsland. In een oud, met mossen begroeid lavaveld vindt men dit kunstmatige meer. Met een temperatuur van 39%, water wat rijk is aan mineralen, silicaten en blauwwieren (die voor de prachtige lichtblauwe kleur zorgen) is dit bad dé plek om te relaxen.

man man blue lagoon iceland

Het Noorderlicht

Iedereen kent het Noorderlicht van foto’s. En ja, daarop ziet het er al prachtig uit, maar dit is slechts een fractie van de schoonheid wanneer je het met eigen ogen ziet. Een met woorden niet te beschrijven gloed, een prachtige achtergrond en setting. Je moet een beetje geluk hebben, want het Noorderlicht komt niet op commando. Het is een onverwachts verschijnsel. Wil je de meeste kans maken, ga dan in de koudere maanden (september tot april).

man man noorderlicht

Hotdogs van Bæjarins Beztu Pylsur

DE hotdog-kraam van IJsland. Zelfs Bill Clinton kon deze niet skippen toen hij een bezoek aan IJsland bracht.

man man hotdog ijsland

Overleef de rúntur

Dit is de beruchtste kroegentocht van Reykjavik. Deze start pas diep in de nacht, nadat men thuis flink heeft lopen indrinken. Als toerist vergt dit het nodige uithoudings- en overlevingsvermogen.

Afdalen in een vulkaan

Op nog geen 15 kilometer van de hoofdstad Reykjavik ligt de vulkaan Thrihnukagigur. Deze slapende vulkaan is beschikbaar voor toeristen. Je kunt zelfs afdalen tot in de magmakamer. Deze toeristische attractie is zeker een bezoek waard.

man man ijsland

Filmlocaties spotten

IJsland is een populaire bestemming voor het schieten van films en series. Zo zijn er shots van Game of Thrones en Die Another Day geschoten. Als trouwe GoT of James Bond fan kun jij deze locaties natuurlijk niet skippen.

man man ijsland

Sneeuwscooters & Gletschers

Heeft dit verdere toelichting nodig? Iedere man wil op een sneeuwscooter een gletscher trotseren.

man man ijsland

Snorkelen tussen twee continenten

Op de Silfra Fissure in het Pingvellir National Park komen de tektonische platen Noord-Amerika en Europa samen. En daar kun jij snorkelen.

man man ijsland

Bezoek de geiser der geisers

Dit is de moeder der geisers. Hier is het woord geiser door ontstaan. De geiser genaamd ‘Geysir’ is een geiser die respect afdwingt van alle andere geisers en ook van jou. Elke minuut spuit deze geiser water hoog de lucht in.

man man ijsland