1. Ze kijken dwars door je heen

Dr. Shaman-Tsoory, psycholoog aan de Universiteit van Haifa zet: ‘Het begrijpen van andermans gemoedstoestand en emoties heeft te maken met het ‘kunnen’ begrijpen van sarcasme’. Dit betekent dat ze zien wie er achter het masker zit.

Dit is een super gave waarbij ze je gemakkelijk kunnen aflezen en zo je emoties kunnen triggeren. Het is een soort van mind-reading. Je bent gewaarschuwd.

2. Hun hersenen werken harder

In een artikel dat Richard Chin schreef voor Smithsonian, legde hij uit dat het menselijk brein harder moet werken om sarcasme te begrijpen. Dit betekent dat het brein van mensen die regelmatig gebruik maken van sarcasme een tikkeltje harder werkt.

3. Ze zijn prima probleemoplossers

In het zelfde artikel staat dat sarcasme positieve invloed heeft op het op een creative manier oplossen van een problemen. Als ooit de pleuris uitbreekt, dan zullen de sarcasten waarschijnlijk je leven redden.

4. Ze hebben social skills die vandaag de dag zeer belangrijk zijn

John Haiman, taalkundige aan Macalaster College, zegt dat sarcasme vrijwel de primaire taal is in de huidige maatschappij. Sarcasten houden het gesprek gaande, zijn zelfverzekerd en zullen niet in een ‘akward’ stilte vallen.

5. Ze kunnen tegen een stootje

Sarcastische mensen zijn slim genoeg om alles met een korreltje zout te nemen. Dit betekent dat ze niet in tranen uit barsten als ze in de zeik worden gezet, wanneer ze na een paar biertjes een flater maken. Ze zullen zelden het slachtoffer spelen, wan laten we eerlijk zijn, niemand houdt van een slachtoffer.

sarcasme 2 artikel

6. Ze hebben gezondere hersenen

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Californië in San Francisco, kan het gebrek aan sarcasme een vroegtijdige waarschuwing zijn van beschadigde hersenen. Dit werd geconstateerd na een studie waaruit bleek dat demente patiënten sarcasme slecht tot niet begrepen.

7. Ze maken hun omgeving intelligenter

Hun constante manier van communiceren heeft invloed op de hersenen van mensen om hun heen. Er zijn namelijk drie fasen in onze hersenen om ironie te begrijpen. Dit zorgt ervoor dat wanneer je in de buurt bent van een ‘sarcast’, je hersenen harder moeten werken om hun denkproces te begrijpen.

Wees dankbaar! 

8. Ze beledigen je en jij lacht

Ze kunnen je beledigen en je nog steeds laten lachen. Bijvoorbeeld: ‘Ik zit niet in de top van de voedselketen om een vegetariër te zijn, maar ik kan een uitzondering maken voor jou’. Dit klinkt grappig, totdat je er over nadenkt. Ze beledigen je op je manier van leven, waarop je waarschijnlijk antwoord met ‘Dank je wel’.

9. Ze hebben ‘echte’ vrienden

Ze weten dat hun vrienden, echte vrienden zijn, want wie wil er nu vrijwillig gestaagd worden met sarcasme? Ja, ze zijn waarschijnlijk allemaal sarcastisch, lachen en maken continu grappen over elkaar. Fantastisch!

Sarcasme artikel