De punten die iedereen herkent in een familie-app
Onderstaande punten zullen bij vele van ons heel erg herkenbaar zijn. Want zeg nou zelf, je ouders en WhatsApp is niet de meest geniale combinatie. Of het nou echt jouw ouders zijn die de boel niet begrijpen, of gewoon de generatiekloof – daar zijn we nog niet helemaal over uit.
- De ”OK”. Niemand, maar dan ook echt niemand, gebruikt de OK. Tenzij iemand echt heel geïrriteerd is. Hoeveel moeite kost het nou om die ene extra E te typen..
- ‘is aan het typen’ Dit zie je dikwijls een tijd lang boven in de balk staan, terwijl er uiteindelijk een zin van 4 woorden uitkomt.
- De ‘is aan het typen’ die 6 keer verdwijnt en 5 keer terugkomt. Eindstand, er wordt niets gezegd.
- Je pa of ma die reageert op een bericht van ongeveer 2 dagen geleden. Dit gesprek is al lang en breed voorbij. Hoogstwaarschijnlijk weet je niet eens meer waarover het ging.
- ‘Dit is echt een grappige foto/filmpje’. Nee dit filmpje uit 2015 is echt niet meer grappig na het 50 keer gezien te hebben hoe een baby panda niest en de moeder panda schrikt.
- Achter elke zin een emoji gebruiken die niets toevoegt. Kijk het gebruiken van emoji’s kan een bericht versterken of je gevoel uitdrukken. Maar dit hoeft echt niet achter elke zin.
- Teveel emoji’s gebruiken. Zoals een hartje, een kus poppetje, een mondje en eentje die een hartje kust en dat allemaal achter elkaar. Één emoji is genoeg, echt waar.
- ‘Wat betekent mss?’. Ook al heb je het al 10 keer uitgelegd, die afkortingen schijnen erg lastig te zijn voor ouders.
- De altijd leuke, enthousiaste en vrolijke reacties, zoals ‘Goed’ of ‘Leuk’. En vergeet daarbij natuurlijk niet de punt achter het woord. Fijn ouders dat jullie het net zo geweldig vinden als ik.
- Wanneer je een foto stuurt waar toevallig ook iemand anders op staat en gelijk de vraag krijgt ‘Wie is dat?’. Pap en mam daar gaat het niet om, kijk gewoon naar de foto in het algemeen en geef daar een leuke reactie op.
Het zijn en blijven toch wel echt je ouders waar we soms niet goed van worden op WhatsApp. Daarom zullen we het maar voor lief nemen en er onderling wat grapjes over maken. Je schoonouders daarentegen is een heel ander verhaal. Vooral wanneer je niet echt een goede klik met je schoonouders hebt, en dat met de kerst voor de deur…