Op het werk of aan het werk

Er is een groot verschil tussen op het werk zijn en aan het werk zijn. Volgens onderzoek besteden we 55 minuten per week aan het kijken op de klok, 8 minuten aan het zetten van koffie of thee en 14 minuten aan niet werk gerelateerde internetsites. Niet echt productief dus.

productiever-drie-manman

De beste dag

Drie dagen in de week zijn we √©cht productief op het werk en de beste dag van de week is dinsdag. Op dinsdag hebben we ons er overheen gezet dat de werkweek weer is begonnen en gaan we vol aan de bak. Vrijdag is, niet geheel onverwachts, de minst productieve dag. We kijken uit naar het weekend en kunnen ons er minder toe zetten om hard te werken. De¬†grootste excuses voor het niet productief zijn, zijn omdat we afgeleid worden door collega’s, een slechte nachtrust hebben gehad, omdat er computerproblemen zijn of omdat we een kater hebben.

Zes-urige werkdag

In Zweden zijn sommige bedrijven al overgestapt naar een zes-urige werkdag, terwijl werknemers nog steeds evenveel betaald krijgen. Dit doen ze om werknemers aan te moedigen productiever te zijn, en het werkt! Alleen zou een werkweek van drie dagen waarschijnlijk nog populairder zijn.

Dus, om iedereen veel tijd te besparen en te zorgen dat we het beste uit ons zelf halen, moet er een werkweek van drie dagen worden ingepland. En om de drie dagen zo productief mogelijk te zijn, kunnen deze vier dingen om het eerste uur productiever te werken je misschien helpen.