Porsche

Wanneer je een mooie auto produceert, is het de bedoeling dat daarmee gereden wordt toch? Zeker wanneer je exclusieve auto’s produceert is het niet de bedoeling dat deze enkel worden gekocht met het doel meer geld te verdienen. Wanneer de auto direct doorverkocht zou worden, is het probleem niet zo erg. Echter, is het wel een probleem wanneer een dergelijke auto in een garage wordt gezet om zo enkele tot wel tientallen jaren later pas verkocht te worden.

porsche zwarte lijst man man 2

Afbeelding via

Als het aan Andreas Preuninger, baas van de Porsche GT afdeling ligt, wordt dit probleem aangepakt. ‘I personally like to see my cars being used. That’s what we build them for. They are just too good to be left to stand and collect dust’. Zijn oplossing? De mensen die enkel een auto kopen voor de resell, komen op een zwarte lijst. Hierdoor zullen zij niet in aanmerking komen om een eventuele volgende exclusieve uitvoering aan te schaffen.

Wel gaf Preuninger aan dat deze maatregel enkel van toepassing is wanneer er meer vraag dan aanbod zou zijn. Ook ziet hij het niet als een straf, maar als een strategie om de Porsche te verkopen aan mensen die daadwerkelijk willen genieten van de schoonheid die de supercar te bieden heeft.