Porsche Mission E Cross Turismo

In 2015 kondigde Porsche het conceptmodel van deze brute sportwagen aan. Deze elektrische sportwagen zal in prijs vergelijkbaar zijn met de populaire Porsche Panamera. Waar Tesla met zijn model X zich richt op het crossover-segment, probeert Porsche met zijn Mission E Croos Turismo duidelijk de concurrentiestrijd aan te gaan.

“De Mission E Cross Turismo is een uitdrukking van hoe we een geheel elektrische toekomst voor ons zien” – Oliver Blume, directeur Porsche AG

De Cross Turismo heeft twee elektrische motoren, vierwielaandrijving en maar liefst 600 pk. Deze sportieve bak zou binnen 3,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kunnen gaan. De P100D Model X zou deze prestatie kunnen leveren in slechts 2,9 seconden. Porsche komt dus wel in de buurt van de prestaties van Tesla.

 

Het opvallendste aan de Porsche Mission E Cross Turismo is het innovatieve laadsysteem, welke 800 volt aankan. Dit houdt in dat een kwartier opladen genoeg zou moeten zijn om een afstand van maar liefst 400 kilometer af te kunnen leggen. Volgend jaar komt de Mission E op de markt, met deels dezelfde specificaties als de E Cross Turismo.

porsche E MAN MAN 00 porsche E MAN MAN 01 porsche E MAN MAN 02 porsche E MAN MAN 03 porsche E MAN MAN 04 porsche E MAN MAN 05

We kunnen je helaas nog niet vertellen of de E Cross Turismo daadwerkelijk in productie gaat. Maar door de eigenschappen staan wij te popelen tot er verder nieuws komt over dit toffe concept.