De gebeden zijn verhoord, cross-play is een feit

De laatste maanden stond PlayStation behoorlijk onder druk door gamers om cross-play mogelijk te maken. Zij wilden graag met hun vrienden een potje FIFA spelen. Maar er is vrijwel geen vriendengroep waarbij iedereen over dezelfde console beschikt. Vooral de fans van Fortnite pleitten voor cross-play. De gebeden van gamers hebben geholpen, want vanaf vandaag start Sony met een open beta voor cross-play in Fortnite. Met een blik op de spellen als FIFA 19, Battlefield en Call of Duty zal het hoogstwaarschijnlijk binnenkort ook mogelijk worden om deze cross-play te kunnen spelen.

cross-play playstation en xbox MAN MAN

Met de open beta versie ziet Sony de uitgelezen mogelijkheid om te testen met cross-play. John Kodera, baas van Sony Interactive Entertainment, zegt hierover het volgende: “24 jaar lang hebben we gestreefd om onze fans de beste game-ervaring te bieden vanuit een uniek PlayStation perspectief. Vandaag de dag zijn de community’s rond sommige games zodanig veranderd dat cross-platform ervaringen significante waarde toevoegen voor de gamers.”

Hiermee hoopt Sony de ervaring van PlayStation gebruikers te verbeteren. En daarbij het platform in de toekomst te kunnen openen. Hiermee kunnen jullie dan toch uit gaan vechten wie de ‘beste speler’ is wanneer FIFA 19 uitkomt. Dus zeg maar dag tegen alle smoesjes die je vrienden verzinnen, met cross-play komen ze er niet meer onderuit.

FIFA Ultimate Team tegen al je vrienden

Wat ons betreft komt dit nieuws op het juiste moment. Zodoende beginnen we FIFA 19 met goede hoop en wachten we af tot we deze brute game kunnen spelen tegen iedereen, zowel Playstation als Xbox bezitters. Hoe je het ook wendt of keert, Ultimate Team is vandaag de dag toch de populairste game mode op de FIFA. Mocht je je vrienden een stap voor willen zijn. Dan raden we jullie aan om FIFA points te kopen. Hiermee kan jij verschillende spelers kopen om uiteindelijk jouw droomteam samen te stellen. Want laten we eerlijk zijn… we willen allemaal onze vrienden inmaken, toch?