Einde van de Playstation 4

De verkopen van deze console begint terug te lopen. Het einde van de bovengenoemde cyclus van de Playstation 4 betekent overigens niet dat de ondersteuning per direct stopt. Het betekent enkel en alleen dat de verwachting is dat ze minder consoles zullen verkopen. Deze kosten dienen te worden opgevangen. Een gedeelte van de teruglopende inkomsten wordt gecompenseerd door de groei van inkomsten bij de Playstation Plus abonnementen. De focus van Sony wordt dan ook verschoven van hardware naar software. Het behouden van klanten is dan ook erg belangrijk. Door de speler betrokken te houden en te voorzien van exclusieve versies en releases zullen zij geen moeite hebben om hier geld voor te betalen.

Bestel de SONY PlayStation 5 Disk Edition hier

Bestel de SONY PlayStation 5 Digital Edition hier

Betekent dit dus niet dat we een Playstation 5 krijgen? De Playstation 4 is al vijf jaar oud en de verwachting was dat de opvolger binnen nu en twee jaar zou komen. Dit lijkt echter iets te optimistisch ingeschat te zijn. Kodera maakte op een subtiele manier duidelijk dat ze niet van plan zijn om op korte termijn nieuwe console te introduceren. Om precies te zijn zei hij dit:

Wanneer de PLaystation 5 uitkomt is nog maar de vraag. Wel lijkt de bovenstaande tweet verdacht veel op een stille hint.

Oude consoles kan je slim in iets anders veranderen. Zo is deze Game Boy omgetoverd tot toffe wekker.