Een mannenbed is een no-nonsense bed

In onze optiek is het perfecte bed voor de man een bed dat mannelijkheid ademt. Robuust, kwalitatief hoogwaardig en bovenal geen tierelantijnen. Een bed hoort gewoon goed te liggen, tof uit te zien en that’s it. Het is niet de bedoeling dat het een kitscherig item in je slaapkamer is. Juist daarom hebben we ons oog laten vallen op deze creaties van de Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek.

mannenbedden van Yumeko en Piet Hein Eek MAN-MAN

 

In samenwerking met Yumeko heeft de ontwerper een drietal bedden ontworpen die overeenkomen met waarden zoals wij die hierboven genoemd hebben. De producten zoals die door hem ontworpen worden, zijn kenmerkend in al hun eenvoud en het gebruik van hoogwaardige materialen. Zo ook bij deze bedden, door hun eenvoud en toffe materialen passen ze perfect in de ideale mannenkamer.

 

De bedden zijn niet alleen ontworpen door Piet Hein Eek, ze zijn ook gemaakt in de werkplaats in Eindhoven. Iets wat naar eigen zeggen redelijk uniek is voor producten die hij ontwerpt. Zoals te zien in de foto’s zijn de bedden verkrijgbaar in gemoffeld staal, verkoperd staal en hout. De beide stalen bedden hebben een hoofdeind gemaakt van Portugees wolvilt – afkomstig van een kleine weverij in Portugal. Het houten bed heeft een hoofdeinde met openingen – het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

mannenbedden van Yumeko en Piet Hein Eek MAN-MAN

Wat wij heel tof vinden is het feit dat alle bedden werkelijk niets anders zijn dan ‘een bed’. De eenvoud, vervaardigd uit ruige materialen, maakt dat deze bedden prima uit de voeten kunnen in de gemiddelde mannenslaapkamer. Wat ons betreft zijn de koperen en stalen versie het mooist. Het bed ademt de mannelijkheid uit die we zo graag zien en straalt tevens klasse en luxe uit door de materialen. De bedden worden dus allemaal met de hand gemaakt en in elkaar gezet in de werkplaats van Piet Hein Eek in Eindhoven. Mede hierdoor wordt van ieder model slechts een zeer kleine serie gemaakt.

Een goede winterslaap met een lekker dekbed

Natuurlijk is een goed bed maar de helft. Zonder matras, kussen en dekbed ben je nog niet echt voorzien. Met de winterdagen voor de deur is ook dat probleem direct te tackelen. Een goed winterdekbed is je beste vriend tijdens de koude jaargetijden. Het zorgt voor extra warmte en geeft je ’t gevoel nooit meer uit bed te willen komen – wat in de winter zo ongeveer het beste gevoel is wat er bestaat.

mannenbedden van Yumeko en Piet Hein Eek MAN-MAN 12

dekbed eendendons all seasons

Yumeko €419,00 Shop nu
mannenbedden van Yumeko en Piet Hein Eek MAN-MAN 13

dekbed eendendons lente/herfst

Yumeko €279,00 Shop nu

De finishing touch is natuurlijk heel belangrijk. Hoe graag je ook in je bed wil gaan liggen, een dekbed zonder dekbedovertrek oogt nogal onverzorgd en slordig. Dus voor deze warme dekbedden is een mooi dekbedovertrek wel op z’n plaats.

mannenbedden van Yumeko en Piet Hein Eek MAN-MAN 10

overtrek set katoensatijn dark anthracite

Yumeko €99,95 Shop nu
mannenbedden van Yumeko en Piet Hein Eek MAN-MAN 11

overtrek set katoensatijn sandy grey

Yumeko €99,95 Shop nu

Klaar voor de donkere dagen

Met een combinatie van bovenstaande producten ben je zeker weten klaar voor de koude winterdagen. Er is tenslotte niet zo fijn als thuiskomen na een lange, koude dag en voldaan in je super-comfortabele bed ploffen. Als dit bed dan ook nog eens prima past in je slaapkamer en stijlvol mannelijk is, dan kun je helemaal met een tevreden glimlach in slaap vallen.