De perfecte fit

Het t-shirt met de perfecte fit is voor iedereen anders. Het heeft de perfecte fit wanneer het datgene van jouw lichaam accentueert waar je het meest trots op bent en dat het je ‘probleemzones’ juist verbergt. Wat betreft de lengte van de mouw, zou een shirt op dat punt moeten komen zodat het je biceps en triceps accentueert. Bij je schouders moet het shirt net de juiste ruimte hebben dat er nog genoeg lucht doorheen kan, niet te strak, maar ook niet te los dus. Mannen met een bredere borst en een smaller middel kunnen het best voor een shirt met tapered cut gaan, zodat het shirt niet te wijd is om het middel. Een shirt met de perfecte fit moet eindigen op de heupen, zodat hij niet te lang is, maar zodat het ook geen crop top wordt wanneer je je armen omhoog doet.

tshirts-manman

Kleuren

Neutrale kleuren:

De kleuren zwart, wit, grijs of navy zijn toch wel onze favoriet. Misschien worden ze bestempeld als ‘saai’ en ‘standaard’, maar deze kleuren t-shirts zorgen ervoor dat je outfit altijd on point is. Het ligt er maar net aan hoe je ze combineert en dus ook hoe uniek je je outfit maakt. Een wit shirt is bijvoorbeeld perfect te combineren met een klassieke indigo jeans die je tweemaal oprolt en hieronder een paar witte sneakers. Een navy shirt is perfect voor wanneer je een keer iets anders wilt dan zwart, maar hier toch niet te ver van wilt afstappen.

Gekleurd:

Naast de neutrale kleuren heb je natuurlijk ook nog de meer sprekende kleuren. Vind je wit, zwart of grijs toch echt te saai, ga dan voor een zalm-, olijf-, okergeel- of turquoise kleurig shirt. Een okergeel shirt staat bijvoorbeeld heel mooi bij een wat donkerdere huidskleur, terwijl een olijfkleurig t-shirt juist weer heel mooi staat bij een lichte huid. Probeer wat dingen uit en kijk welk kleur t-shirt jou het beste staat. De kleur van een shirt kan namelijk heel veel doen voor je uitstraling.

Hals-type

We weten allemaal dat er verschillende soorten halslijnen zijn bij een t-shirt. Deze halslijnen kunnen positief of juist negatief uitpakken voor jouw lichaam. Een shirt met een V-hals, verlengt je nek, waardoor dit t-shirt perfect is voor kleinere mannen die langer willen lijken. Een crew neck is perfect voor mannen met smalle schouders. Een crew neck creëert namelijk de illusie dat je schouders vierkanter lijken en waardoor je dus ook breder zult lijken.

Kwaliteit vs prijs

Sommigen hechten meer waarde aan de kwaliteit of het merk van een shirt, anderen kopen liever vaker een nieuwe en gaan voor een relatief goedkoop t-shirt. Echter, hoeft de prijs niet per se iets te zeggen over de kwaliteit van het shirt. Wij selecteerden in elke prijscategorie enkele shirts, zodat de kans groot is dat het perfecte t-shirt er voor jou tussen zit.

€5 – €15

perfecte-tshirt-goedkoop-manman

Roll Sleeve T-Shirt In Burgundy

New Look €8 Shop nu
tshirt-perfect-goedkoop-manman

Longline Muscle Fit T-Shirt

ASOS €11 Shop nu
tshirt-turquoise-manman

Roll Sleeve T-Shirt In Light Blue

River Island €11 Shop nu
tshirt-grijs-manman

T-Shirt with Melange Detail

Produkt €14 Shop nu

€20 – €50

tshirt-perfecte-zwart-manman

SLIM FIT - T-shirt basic - flag black

Tommy Hilfiger €30 Shop nu
tshirt-beige-manman

MILO - T-shirt basic - vintage mud

Tigha €32 Shop nu
tshirt-roze-manman

BRACE TONIC - T-shirt basic - sable pink

Allsaints €45 Shop nu
tshirt-groen-manman

ORIGINALS - T-shirt basic - dry kaki

Superdry €30 Shop nu

€50 – €110

tshirt-calvinklein-manman

Samlin gemêleerd T-shirt met geribde boorden

Calvin Klein €100 Shop nu
tshirt-samsoe-manman

Alfredo T-shirt van katoen met structuur

SAMSØE & SAMSØE €59 Shop nu
tshirt-calvin-manman

Barras T-shirt in gemêleerde dessin

Calvin Klein €55 Shop nu
tshirt-acne-manman

Face T-shirt met badge

Acne studios €110 Shop nu

 

Deze grote variatie aan shirts kun je op veel verschillende manieren dragen. Check daarom dit artikel over 10 manieren om een t-shirt te dragen.