Een pak dragen, elke man komt wel tot het punt. Het is heel stijlvol en mannelijk. Toch zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Voorkom daarom deze fouten.

1. Als nieuw lijkend

Sommige merken vinden het leuk om hun logo onderaan de mouw te stitchen. Dit vind jij minder leuk. Laat het dus professioneel weghalen. Laat ook direct de zakken openen, aangezien deze vaak dicht zijn gemaakt.

2. Geen tailored fit

Daar is ‘ie weer: de fit. Dit is het meest belangrijke bij de aanschaf van een pak. Zowel het jasje als de broek moeten perfect zitten. Zorg dat het bij aanschaf al bijna perfect zit en laat je kleermaker kleine aanpassingen doen waar nodig.

pak dragen

3. Onderste knoop dichten

Als je jasje meer dan één knoop heeft, houd je altijd de onderste knoop open. Het komt voort uit een of andere mythe van een koning die te dik was om z’n jasje geheel te kunnen sluiten, maar onderhand zijn we het er allemaal mee eens dat het beter staat. Dit is een van de meest opvallende van de stijlfouten.

4. Accessoires matchen

Alle accessoires mogen eenzelfde soort tint dragen, maar moeten nooit perfect matchen. Zorg ervoor dat je stropdas, pochette, sokken, schoenen en riem iets van elkaar in kleur verschillen.

pak dragen

5. Onjuist ophangen

Je jas direct na de aankoop laten stikken in het plastic waar hij in bezorgd is, is iets dat je wilt vermijden. Hang ‘m uit, laat het luchten en vormen. Vervang die plastic-kleerhanger voor een houten, om de vorm van de schouders beter te houden. Hang je broek uit op een manier dat het de minste vouwen krijgt. Zo dus.

6. Zwart pak dragen

Een zwart pak dragen mag enkel op begrafenissen of black-tie-feestjes. Wat voor kleur moet ik dan kopen? Navy, grijs of speelser: donker groen. Trek er een paar mooie, bruine brogues onder aan, en koop aandelen alsof de beurs 40 procent gestegen is.

pak dragen