Natuurlijk komt het wel eens voor dat je contract niet verlengd wordt, dat je wordt ontslagen of dat je gewoon simpelweg geen baan kan vinden. De eerste en natuurlijk makkelijkste optie is om tijdelijk terug te gaan naar je ouderlijk huis. Op het moment dat je alles weer op de rit hebt en weer op eigen benen kan staan, ga je weer verder met je leven. Helaas voor deze ouders is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Wanhopige ouders

Twee ouders uit Amerika hebben hun zoon van dertig onderdak geboden toen het even slecht met hem ging. Nu is hij alweer jaren verder en heeft totaal geen plannen om weer op eigen benen te gaan staan. Hij woont er in een slaapkamer, betaalt geen huur en helpt niet mee in het huishouden. Nu hebben zijn ouders een punt bereikt dat ze hem meer dan zat zijn en daarom hebben zij hun zoon via aangeschreven brieven gesommeerd de woning te verlaten.

‘Na overleg met je moeder, hebben we besloten dat je het huis onmiddellijk moet verlaten. Je hebt veertien dagen om te vertrekken. Het is niet toegestaan om terug te keren. We zullen alle nodige acties nemen om deze beslissing te bekrachtigen.’

Ouderlijk huis man man

Vijf brieven

Maar liefst vijf brieven schreven zij in de laatste drie maanden, maar zonder resultaat. De wanhopige ouders hebben zelfs geprobeerd om hem weg te krijgen door hem $1.100 dollar te geven om daarmee een andere woonplek te kunnen betalen, wederom zonder resultaat.

‘Je bent al die tijd onze gast geweest en er is geen overeenkomst dat je het recht geeft hier langer te verblijven zonder onze toestemming. Als je per 15 maart 2018 niet weg bent, wordt er een gerechtelijke procedure gestart.’

Rechtszaak

En ja hoor. Het ging zo ver dat de twee tegenover elkaar in de rechtbank kwamen te staan. De zoon is zelf van mening dat hij te weinig tijd heeft gekregen om een nieuwe woning te vinden. Daarnaast neemt hij het zijn ouders zelfs kwalijk dat ze hem niet hebben verteld waarom hij weg moet. Hij weigert dan ook om het huis te verlaten. De rechter heeft nu de uitspraak gedaan dat de zoon het huis moet verlaten, waarop de zoon heeft aangegeven in hoger beroep te zullen gaan.

Wij snappen dat de woning van je ouders in vele opzichten meer luxe bevat dan dat wij in ons studentenkamertje hebben. Wij geloven niet dat deze zoon met zijn $1.100 dollar een toekomst tegemoet gaat vol flatscreens, kloostertafels en een ligbad, maar standvastig is hij wel.