Wanneer je aan een vakantiebestemming bij onze Zuiderburen denkt, dan zullen de ‘meest bekende steden’ ongetwijfeld bij je naar boven komen. Steden als Gent, Antwerpen, Luik en Brussel klinken je hoogstwaarschijnlijk bekend in de oren. Echter heeft de Belgische kust ook veel voor ons in petto, met de stad Oostende als absoluut paradepaardje. Wij bezochten deze verrassende stad en werden volkomen omver geblazen.

Oostende verraste ons vooral omdat het voldoet aan alles wat je maar in een vakantiebestemming zoekt. Stijlvolle hotels, hippe hotspots, klassieke restaurants, een bruisende stad vol bezienswaardigheden, leuke winkels en een uitgestrekt strand maken deze Belgische stad een must-visit in de zomermaanden.

Overnachten in Oostende

Wanneer je een overnachting boekt in Oostende, dan is Upstairs Hotel de place to be. Midden in het bruisende centrum en op steenworpafstand van de uitgestrekte stranden is de ligging ideaal. Met de fijne combinatie van een buitengewoon aangenaam verblijf en een urban, trendy look word jij ondergedompeld in sfeer en gezelligheid. Van de bovenste verdieping de met de glijbaan naar beneden, met mede reizigers een balletje slaan op de pingpongtagfel of lekker een drankje doen – het kan allemaal! Alle kamers van het hotel beschikken over de perfecte balans tussen een urban interieur en de benodigde luxe.

Urban hotel verblijf oostende

Het hotel is van alle markten thuis. Zo kan je in de sociale hubs genieten van een hapje of een drankje, maar zijn er met talloze flexplekken en stijlvolle meetingrooms genoeg ruimtes en mogelijkheden voor de harde werkers onder ons. Hoe dan ook, één ding staat vast: Upstairs Hotel is een populaire verzamelplaats voor wereldreizigers, citytrippers, artiesten en creatievelingen. Dé ultieme hotspot voor een urban getaway.

Eten en drinken in Oostende

“Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag” – een mening die Upstairs Hotel met ons deelt. Hier kan je dan ook dagelijks terecht van 7.00 uur tot 11.00 uur. Om de bezoekers een vers en evenwichtig ontbijt aan te bieden wordt de focus gelegd op organische en duurzame ingrediënten.

Voor een lunch is Histoires d’O een heerlijke plek. Gelegen aan de bruisende boulevard met zicht op de zee staat dit restaurant garant voor een levendig tussendoortje. Vooral voor de échte gin-liefhebber is de kaart een verrijking, je kan er simpelweg niet omheen. Heet grootste deel van de kaart is hier namelijk voor gereserveerd, een waar gin-walhalla. Neem plaats op het hippe terras met een cocktail en laat je adviseren over de gerechten. Sit back, relax and enjoy!

De ultieme aanrader voor het diner is Ristorante Marina, een klassieker in Oostende. Dit is geen doorsnee Italiaans restaurant, maar een plek waar je heen gaat wanneer je een speciale avond wilt. Het gehele restaurant ademt pracht en praal. Marmeren elementen, messing accenten en een uitzicht op de Vismijn, het is een verbluffende beleving. Hoewel je kan rekenen op een iets duurdere rekening, is de prijs/kwaliteitsverhouding uitmuntend. Reken op zo’n 49 à 59 euro voor een maandmenu, waarbij je wordt meegenomen in de wereld van antipasti, secondi en dolci – allen bereid met toewijding en Italiaanse passie.

oostende restaurant

Winkelen in Oostende

Zelfs de mannen die van winkelen houden zullen onder de indruk raken van de Belgische kuststad. De belangrijkste winkelstraten zijn de Vlaanderenstraat, de Kapellestraat en de A. Buylstraat. Vrijwel alle grote winkelketens zijn te vinden in het centrum, waardoor jij ongetwijfeld zal slagen. Echter zijn er ook veel lokale winkels waar jij unieke kleding of interieur accessoires kan scoren.

The Crystal Ship 2019

Gedurende ons verblijf in Oostende vond de vierde editie van The Crystal Ship plaats, een spectaculair street art project dat de kunst liefhebber simpelweg gezien moet hebben. Met het thema The Dictatorship of Art hoog in het vaandel maakten wereldbekende kunstenaars gigantische muurschilderingen en indrukwekkende kunstinstallaties.

oostende belgie

 Forget politics, forget religion, forget ‘purchasing power’ or other truisms. Only Art has the power to truly change the world.

Aangezien dit permanente kunstwerken zijn, wordt de stad bij iedere editie van het evenement steeds kleurrijker. Inmiddels zijn er maar liefst 50 permanente werken en 200+ kleinere interventies te zien.Veel van deze kunstwerken hebben een sentimentele waarde. Zo werd de buitenmuur van de iconische Ron’s Pub gebruikt als enorm canvas, waarop uiteindelijk de vaste stamgast werd afgebeeld. Wat zal die man trots zijn als ‘ie zichzelf iedere keer weer ziet staan.

Case Maclaim 8 © Henrik Haven Kunst oostende

Gedurende The Crystal Ship kan je ervoor kiezen om de prachtige kunstwerken te bezichtigen tijdens een tour, waarbij je onder leiding van een gediplomeerde gids door de stad wordt geleid. Maar ook na het grootse event kan je zelf The Crystal Ship ontdekken met een Chatbot als gids. Hierbij krijg je via Facebook Messenger een eigen tour vol met routeaanwijzingen en inhoudelijke informatie over de verschillende kunstwerken. Zo kan je lekker op je eigen tempo je route uitstippelen en genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft.

straatkunst oostende belgie

Al met al is Oostende in onze ogen een plek die iedere bezoeker positief zal verrassen. De combinatie van het strand en de bruisende stad maakt Oostende dan ook terecht een gewilde bestemming in België.

Voor meer info kan je terecht op de website visitoostende.be