Toegeven aan chick flicks
Wanneer je samenwoonde met je vrienden stonden er dikwijls van die échte mannenfilms op waar actie een understatement was. Maar zodra je gaat samenwonen met je vriendin is de kans groot dat deze films plaats moeten gaan maken voor de chick flicks die elke vrouw al 10 keer heeft gezien. Dus zeg maar dag tegen je favoriete films vol met actie en sla genoeg eten in zodat je tenminste nog iets leuks hebt om naar uit te kijken. Of zorg er natuurlijk voor dat je lief ook een groot liefhebber wordt van films vol met actie.
Irritaties om de afwas
Je zou denken dat samen wonen met één ander persoon redelijk gemakkelijk gaat wat betreft de afwas. Is het niet van jezelf, dan is het van je ander. Helaas gaat het er in de werkelijkheid iets anders aan toe. Wanneer je geen vaatwasser hebt stapelt de afwas zich al snel op in de keuken en dan komt er een punt waar de irritaties komen. Zoals ‘Ik doe het morgen wel’ of ‘Ik ben het vergeten’. En natuurlijk de eeuwige discussie die je liever wilt vermijden over het feit wie er aan de beurt is. Hebben jullie wel een vaatwasser? Denk dan niet dat de irritaties zijn verholpen. Een vaatwasser moet je namelijk in- en uitruimen wat voor de nodige spanning kan zorgen
Daten verandert in bank hangen
Je bent al een tijdje samen dus de kans dat jullie dates buiten de deur wat afgenomen zijn zit er dik in. Maar wanneer je samenwoont zie je je lief altijd en is het kiezen tussen de bios of thuis op de bank een filmpje kijken al snel gemaakt. Niet alleen is het vele malen goedkoper, je kunt ook nog eens lekker in je comfi kleding op de bank hangen en niet te vergeten heel veel popcorn eten.
Je woning kan erg gehorig zijn
Als je moet dan moet je en dat geldt ook voor je lief. Wie nog gelooft in het feit dat vrouwen alleen plassen of altijd bloemetjes achterlaten in het toilet, die heeft het natuurlijk mis. Naar de wc gaan is menselijk en dus zal het echt wel eens voorkomen dat je de ander hoort. Wellicht is het de eerste paar keer wat beschamend of ongemakkelijk maar naarmate de tijd vordert, wordt ook dit normaal.
Plan een avondje voor jezelf
Jij en je partner hebben de beslissing hebben genomen om samen te wonen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar besef je wel dat je 24/7 bij elkaar bent. Vroeger kon je nog naar je eigen woning gaan, maar dat is vanaf nu verleden tijd. Om elkaar niet in de haren te vliegen kan het enorm helpen wanneer jullie wat alleen-tijd inplannen. Even wat tijd voor jezelf hebben is echt zo verkeerd nog niet.
Gewoontes die de ander irriteren
Iedereen heeft zijn goede en slechte gewoontes. Voorheen kon je de slechte gewoontes nog redelijk verbergen voor de ander, maar wanneer je samenwoont komen deze steeds vaker naar voren. Denk bijvoorbeeld aan een lege pak melk terug zetten in de koelkast. De eerste paar keer zal het door de vingers worden gezien maar op een gegeven moment lopen de irritaties hoog op en barst de bom.
Aandacht krijgen
Je zult na een tijdje merken dat je aandacht vraagt van de ander en deze niet krijgt, of je aandacht krijgt terwijl je er niet op zit te wachten. Niet gek natuurlijk wanneer je het grootste gedeelte samen bent. Maar waak ervoor dat het niet uitloopt op ruzie of afkeer voor de ander. Zowel jij als je partner zal moeten nemen en geven, ook al zit je er soms niet op te wachten. Let daarbij ook op dat je de ander nog altijd apprecieert. Het is namelijk zo dat hoe meer tijd je met elkaar doorbrengt, hoe minder je dit op prijs stelt. Je luistert minder naar de ander, geeft minder aandacht en toont minder oprechte interesse. Dat is niet hopelijk niet waar je heen wilt met je relatie dus ben je ervan bewust.
De ‘het maakt mij niet uit’
Als er iets irritant kan zijn, is het wel het bepalen wat jullie gaan eten. De één heeft zin in pasta en de ander in een hamburger. Hoe dan ook, iemand zal teleurgesteld worden in de uiteindelijke keuze. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de boodschappen. Jij zet je beste beentje voor en stelt voor om naar de supermarkt te gaan voor het avond eten te halen. Wanneer je vraagt wat de ander wilt eten krijg je het antwoord ‘Maakt mij niet uit’. Hier heb je dus precies niks aan. Je staat in de supermarkt en de keuze is gevallen op rijst. Je komt thuis en het eerste wat er gezegd wordt is ‘Hier heb ik echt geen zin in, had je niet gewoon een pasta kunnen halen’. Typisch gevalletje van ‘en bedankt’.
Discussies over geld
Het valt niet te voorkomen, praten en hoogstwaarschijnlijk discussiëren of zelfs ruzie maken over geld. Denk bijvoorbeeld aan de reactie van de ander wanneer je thuiskomt met een nieuwe PlayStation. Ook al heb je het van je eigen verdiende centen gekocht, de kans is groot dat de ander niet staat te springen om deze uitgave. Je kunt er ook voor kiezen om samen een bankaccount aan te maken waar jullie beiden maandelijks een bedrag op storten. Zo voorkom je grotendeels het geklaag van de ander wanneer je iets aanschaft voor je eigen plezier.