‘Belangst’ door een onbekend nummer is écht een ding

Veel mensen weigeren de telefoon aan te nemen als ze gebeld worden door een nummer dat zij niet kennen. Het idee dat je niet weet wie er aan de andere kant van de lijn hangt als je opneemt, speelt daarbij een grote rol. Veel mensen lijden namelijk aan een lichte vorm van belangst. Dit heeft dan vaak tot gevolg dat je een het telefoontje mist, omdat je geen zin hebt om aan te nemen.

Soms leidt dit tot vervelende situaties, vooral wanneer blijkt dat het ging om een belangrijk belletje. Daarom wordt het over het algemeen niet gewaardeerd als er anoniem gebeld wordt. Mocht je bekend zijn door een onbekend nummer en deze oproep net gemist hebben, dan kan het ook spannend zijn om terug te bellen. Maar die spanning is nu van de baan, want er zijn verschillende lifehacks om erachter te komen wie jou gebeld heeft met het nummer dat nog niet tussen jouw contacten staat.

Zó kom je erachter wie jou gebeld heeft met het onbekende nummer

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen wie jou heeft gebeld wanneer je een oproep hebt gehad van een onbekend nummer. De eerste optie is de meest eenvoudige en is vaak ook nog vrij effectief. Je kunt het onbekende telefoonnummer namelijk gewoon kopiëren en plakken in de zoekbalk op Google. Als het bijvoorbeeld gaat om het telefoonnummer van een groot bedrijf, zal deze in de zoekresultaten verschijnen.

Wat je ook kunt doen is het telefoonnummer toevoegen aan je contacten, om vervolgens de profielfoto op WhatsApp te bekijken. Soms kun je op deze manier zelfs iemands naam achterhalen. Als je gebruik maakt van de app Snapchat en deze gekoppeld is aan jouw contacten, kun je ook op die manier achterhalen om wie het gaat. Gebruikt deze persoon namelijk ook Snapchat, zal hij of zij in je aanbevolen contacten komen te staan. Deze methodes werken echter niet altijd, dus je moet ook een klein beetje geluk hebben.