Wat zijn goede oefeningen met dumbbells voor je schouders?

Je schouders zijn een belangrijk gedeelte dat soms nog wel eens overgeslagen wordt door de beginnende sporter. We zetten vier oefeningen voor je op een rijtje zodat je hiermee aan de slag kan en je die mooie ronde schouders kan gaan kweken.

1. Seated Dumbbell Shoulder Press

De meest voor de hand liggende oefening is de shoulder press. Je gaat zitten op een bankje, houdt in iedere hand een dumbbell op schouderniveau, houdt de palmen voorwaarts. Je hoofd en ruggengraat blijven kaarsrecht, til daarna de dumbbells over je hoofd en til ze naar elkaar toe. Hou de positie een paar seconden vast en herhaal daarna.

2. Dumbbell Lateral Raise

Dit is de traditionele variant van de lateral raise en werkt perfect als je hem goed uitvoert. Begin in de staande positie, houd je voeten uit elkaar gelijk aan je schouders, span je buikspieren aan, houd je borst en hoofd recht en je schouders bij elkaar geknepen. Hierna komt het moeilijke gedeelte. Door middel van je schouders en arm, til je dumbbells tot een beetje boven schouderhoogte voor een paar seconden. Breng de dumbbells daarna terug naar de startpositie en herhaal. Je ellebogen en handen moeten in harmonie blijven. Zorg ervoor dat je niet de rest van je lichaam gebruikt.

3. Bent-Over Dumbbell Lateral Raise

Deze oefening is heel effectief voor zowel je schouders als de rest van je lichaam. Je kan het zowel zitten als staand uitvoeren. Begin met een dumbbell in elke hand, hou je borst omhoog en je rug recht en je knieƫn licht gebogen terwijl je ogen gefocust zijn op een punt op de grond. Daarna buk je terwijl je core parallel staat met de grond en de dumbbells direct onder je hangen terwijl je je ellebogen in een licht gebogen positie houdt. Hierna til je beide dumbbells op en strek je je armen waarna je weer terug in de startpositie gaat.

4. Arnold press

Breng de dumbbells omhoog en voor je zodat je handpalmen naar jou toewijzen. Duw daarna de gewichten boven je hoofd totdat je armen recht staan en de palm van je hand naar voren staat. Keer dan terug totdat de gewichten weer voor je borst staan. Dit is een rep.