Als het op daten neerkomt is een avond activiteit het meest voorkomend. Je neemt haar mee naar je favoriete bar, gaat uitgebreid uit eten of je neemt haar mee naar die romantische komedie, terwijl je veel liever naar Batman v Superman was gegaan. Klinkt allemaal heel leuk, maar er zit één groot nadeel aan dates als deze: op het eind van de dag ben je mentaal het zwakst. Hierdoor kan je date tot een groot fiasco uitlopen waardoor je in een eindeloze herhaling van first dates terecht komt. En dat willen we niet.

ochtend date man manIn de loop van de dag heeft ons brein en lichaam te maken met het focussen op verschillende taken, het maken van beslissingen, een flinke dosis stress en een heleboel prikkels. Onderzoeker Francesca Gino suggereert dat men, na een drukke dag, eerder afgeleid is tijdens een date. Het brein heeft moeite met het verwerken van informatie. Hierdoor kun je cynisch overkomen en je date, met wie je zo graag af wilde spreken, harder beoordelen. Ook ben je eerder chagrijnig en neem je slechte beslissingen. Dit is waarom jij eens zou moeten overwegen je Tinder Matches mee te nemen op een ochtend-date. Mentaal ben je vele malen scherper, mits je goed geslapen hebt.
man man 's ochtends daten

Romantisch diner bij kaarslicht zit er ’s ochtends niet in en de tactiek om je date aan de lopende band sterke cocktails aan te bieden gaat ook wat lastiger. Toch zou je ochtend-daten eens moeten proberen. Als je ‘s ochtends echt minder bevooroordeeld bent en meer bezig bent met de inhoud van het gesprek kan dit de sleutel tot succes zijn.

Zoek je nog een vette tent om je date mee naartoe te nemen? Check ze hier: