Waar gaat A Spy Among Friends over?

De NPO heeft dus weer een nieuwe parel toegevoegd aan haar indrukwekkende line-up met de spionageserie A Spy Among Friends. Deze serie, die sinds vrijdag 22 maart te streamen is, wordt geprezen als een van de beste in zijn genre van de afgelopen vijf jaar. Maar wat maakt deze serie nou zo bijzonder?

A Spy Among Friends is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en werpt een fascinerende blik op het leven van Kim Philby, de meest beruchte dubbelspion ooit. Het verhaal draait om het ontmaskeren van Philby door zijn beste vriend en collega, Nicolas Elliot, gespeeld door niemand minder dan Damian Lewis. Teruggezet naar de jaren ’60, neemt de serie ons mee naar het verleden van beide mannen, hun diepe vriendschap en hun tijd bij de Britse geheime dienst. Zelfs Ian Fleming, de bedenker van James Bond, krijgt een rolletje in dit intrigerende verhaal.

Bekijk hier de trailer van A Spy Among Friends:

Wie spelen er in de serie?

Met Damian Lewis in de rol van Nicolas Elliot en daarnaast een cast vol getalenteerde en opkomende acteurs, belooft A Spy Among Friends een meeslepend kat-en-muisspel tussen spionnen. Het ingewikkelde plot en het uitmuntende acteerwerk maken deze serie tot een must-see voor liefhebbers van spionageverhalen. De chemie tussen de hoofdrolspelers wordt geprezen als fenomenaal en draagt juist heel erg bij aan de algehele kwaliteit van de serie.

Waarom moet je kijken?

Met knallende reviews en een indrukwekkende score van 88% op Rotten Tomatoes is A Spy Among Friends een serie die je niet wilt missen. Ook IMDb geeft de show een 7.2/10 sterren. Voor liefhebbers van spionageverhalen is dit een uitgelezen kans om gratis te genieten van deze topserie via NPO Start sinds 22 maart.

Ook op X (voorheen Twitter) hebben fans van spannende spionageseries uiterst enthousiast gereageerd op A Spy Amongst Friends. Check hier wat voorbeelden:

tweet

tweet