‘Wat zei je?’ is verleden tijd

Wanneer je aan het bellen bent en geen achtergrond geluid meer van de andere wil horen of zij bij jou, kan je gewoon de ‘stemisolatie’ functie aanzetten op jouw telefoon. Deze functie zorgt ervoor dat jouw stem compleet van het achtergrondgeluid wordt gefilterd. Hierdoor hoort degene die je aan de telefoon hebt jou glashelder. Je hoeft door deze functie nooit meer honderd keer te vragen: ‘Wat zei je?’

Dé lifehack voor mensen met een iPhone: stemisolatie tijdens telefoongesprekken

Deze handige functie is op iPhones met iOs 15 beschikbaar

Wat jammer is aan deze functie, is dat het niet op elke iPhone kan. Pas vanaf de update iOS 15 is deze functie mogelijk. Maar ook bij iOS 15 zit er een addertje onder het gras. Je kan de ‘stemisolatie functie’ dan alleen maar gebruiken wanneer je iemand aan het Facetimen bent. Is jouw telefoon zo nieuw dat ‘ie de iOS 16.4 update kan uitvoeren? Dan heb je geluk. Bij deze update kan je namelijk bij gewoon bellen, via Whatsapp bellen en bij andere audio-gerelateerde apps de ‘stemisolatie functie’ aanzetten.

Hoe zet je ‘stemisolatie’ op je telefoon aan?

De functie kan je pas aanzetten op het moment dat je bezig bent met het bellen. Wanneer je dus verbonden bent met de ander, moet je vanuit rechtsboven in de hoek naar beneden swipen. Nu krijg je je bedieningspaneel voor je. Als het goed is staat er rechtsboven op dit paneel een blokje met ‘modus’ en een microfoontje als icoontje. Als je hier op klikt krijg je drie verschillende functies. Je kan kiezen voor ‘standaard’, ‘stemisolatie’ en ‘breed spectrum’. ‘Standaard’ is bellen op de gewoon normale manier. Hier wordt er verder niets gedaan met het geluid. Bij ‘stemisolatie’ filtert jouw telefoon jouw stem uit het achtergrond geluid. ‘Breed spectrum’ is dan weer iets anders. Als je kiest voor deze functie is jouw telefoon juist bezig om het achtergrond geluid, net zo helder als jouw stem te maken. Hierdoor klinkt het voor de ander dan ook net alsof je in dezelfde ruimte staat te praten.

Wil je nu toch nog wat duidelijker zien hoe je de ‘stemisolatie functie’ aan kan zetten? Bekijk het dan hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ID.nl (@id.nl_tech)