Apple iOS 17.3 komt met een veilige functie

Elke nieuwe iOS-update komt er weer wat handigs, en dat is nu ook het geval. Het is misschien niet de aller spannendste update van Apple, maar het zorgt wel voor extra bescherming van je iPhone-gegevens. Het vervelendste wat met je iPhone kan gebeuren, is dat hij wordt gestolen. Je verliest dan niet alleen de waarde van je telefoon, maar dieven kunnen ook bij je gegevens komen. En dat is niet een heel lekker gevoel wanneer je gevoelige informatie op je telefoon hebt staan. Met de nieuwe iOS-update 17.3 worden je gegevens nog beter beveiligd dan normaal en wordt het dieven dus moeilijker gemaakt om jouw gegevens te krijgen.

Het kan gebeuren dat dieven je Apple-ID overnemen door eventjes over je schouder heen te kijken voordat ze ermee vluchten, gelukkig wordt dit bij de nieuwe update bijna onmogelijk. Er komt namelijk een nieuwe functie genaamd ‘Stolen Device Protection’ oftewel ‘gestolen apparaat beveiliging’. Die functie gaat ervoor zorgen dat zelfs de beste hackers van de hele wereld er moeite meegaan hebben om bij je gegevens komen.

Als je iPhone merkt dat iemand gevoelige instellingen wil veranderen vanaf een onbekende locatie, dan moet je bij de nieuwe update wat extra stappen ondernemen, zoals inloggen met Face ID of Touch ID. Vervolgens moet je een uur wachten voordat je opnieuw kan inloggen. Zo heb je zat tijd om je gegevens te beschermen en desnoods te verwijderen. We moeten helaas nog wachten totdat deze functie eenmaal live is, want iOS 17.2 is nog redelijk nieuw. Je kunt het wel al nu proberen in de beta-versie van iOS 17.3, die nu wel al beschikbaar is.