Noah (2014)

Ken jij het verhaal van de Ark van Noach? Nee? Dan is deze film die in april op Netflix komt al helemaal een aanrader (ook wanneer je het verhaal wel kent). De Ark van Noach is een Bijbelsverhaal. Het gaat over een meedogenloze wereld zonder hoop, waarin geen regen valt en geen gewassen groeien.

Deze wereld wordt bestuurd door krijgsheren en hun wrede troepen. Er is maar één man die vrede in deze wereld wil en dat is Noah. Noah is een ervaren strijder, een genezer en een magiër. Het enige wat hij wil is vrede, puur voor zijn gezin. Elke nacht krijgt Noah te maken met visioenen. In deze visioenen ziet hij een enorme vloed die het leven op aarde zou laten vervagen. Door de film heen begint Noah de boodschap die de Schepper hem stuurt te begrijpen. De Schepper wil namelijk de mensheid straffen en iedereen van de wereld laten verdwijnen. Hij geeft Noah één kans om de wereld van deze verdoemenis te redden.

Releasedatum: 1 april op Netflix.

 

The Last Kingdom: Seven Kings Must Die (2023)

Vorig jaar is er een einde gekomen aan de serie The Last Kingdom. Deze nieuwe film zorgt voor een einde aan het verhaal. In de film The Last Kingdom: Seven Kings Must Die zien we dat King Edward overleden is. Iedereen die de troon kan opeisen is hiervoor aan het vechten. Uhtred van Bebbanburg vindt in dit gebroken koninkrijk nieuwe bondgenoten met wie hij wapens kan uitwisselen tegen zijn nieuwe vijanden. Uhtred wordt op een gegeven moment door een bondgenoot gevraagd om hulp. Hij komt hier voor een enorm lastige keuze te staan. Gaat hij zijn naasten helpen of gaat hij zijn droom van het Verenigd Koninkrijk achterna?

Releasedatum: 14 april op Netflix.