Restaurants

Specifiek vroegen wij naar het beste restaurant voor mannen. ‘Upland‘ was het eerst dat bij Britt naar boven kwam. Hier serveren ze de beste hamburgers, zo lekker dat zelfs Obama er een aantal keer is geweest om deze burger te eten. Dit betekent echter niet dat de plek niet te betalen is. Upland is redelijk gemiddeld qua prijs. Upland ligt in Flatiron District, wat een waanzinnige buurt is. De Flatiron building is een historisch herkenningspunt. In deze buurt is van alles te beleven. Bovendien vind je er een Eataly, een Italiaanse food market met verschillende restaurants en een sfeervolle rooftop bar.

new-york-upland-manman

Secret spots

Naast alle bekende plekken in New York, kent de stad ook verschillende ‘secret spots’ die bij het grote publiek minder bekend zijn, maar minstens zo interessant. Governors Island is hier een van, een klein eiland achter Manhattan, waar regelmatig verschillende events worden georganiseerd, er zijn foodtrucks en verschillen hangout spots. Binnen tien minuten ben je met de gratis ferry op dit bijzondere eilandje. Governors Island is open van mei tot en met oktober. Bovendien is het dé manier om het Vrijheidsbeeld vanaf het vasteland van dichtbij te bekijken en je hebt zicht op Manhattan, wat betekent dat het uitzicht waanzinnig is. Een andere plek die mensen onderschatten is Long Island City in Queens. Vanaf hier heb je een uitzicht op de skyline van Manhattan en ontzettend veel culturele activiteiten, denk aan het Museum of Modern Art en het film en televisie museum. Mensen realiseren zich niet hoeveel er te doen is in dit gebied. Bovendien zullen er binnenkort een hele hoop nieuwe hotels openen.

governors-island-new-york-manman

Foto via

Beste spot voor mannen

Naast de plek met de beste burgers van New York, noemde Britt nog enkele typische spots voor mannen. In New York vind je veel grooming en barber shops, waar je in de stoel kunt plaatsnemen voor een traditionele shave. The Blind Barber is een ander soort barber dan je in eerste instantie zou verwachten. Dit is een plek waar je als kind zijnde van droomde dat deze bestonden. Het ziet eruit als een barber shop, maar wanneer je drie keer klopt, word je toegelaten tot de verborgen cocktailbar. Dit soort ‘verborgen bars’ zijn op meerdere plekken in New York te vinden. Wanneer je in een Chinees restaurant door de deur achterin het restaurant loopt, wat overigens de keukendeur lijkt dus niemand loopt hier zomaar doorheen, dan kom je in een waanzinnige ballroom uit. Door het zoeken van deze verborgen bars, ben je sowieso verzekerd van een unieke avond uit.

Beste spot voor de nacht

Is het clubleven echt jouw ding? Dan is The Meatpacking District de plek waar je zijn moet. In dit gebied vind je ontzettend veel rooftop bars en hippe clubs. Bovendien is het Standard Hotel in dit gebied bevestigd. Het hotel beschikt over verschillende rooftop bars, een buitenruimte met een fantastisch uitzicht over het water en de Boom Boom Room, een glamoureuze bar uit de jaren ’20. Ben je meer een bar type? Dan zijn de buurten van East Village en West Village ideaal voor jou. De plek met de meeste bars ligt vlakbij de universiteit, dus zijn er in de omgeving veel jonge mensen te vinden. Lijkt uitgaan in New York je iets te heftig? Dan zijn dit de toffe spots in Amsterdam om de nacht door te brengen.

meatpacking-district-new-york-manman

Nieuwe hotspots

Iedere keer dat je met je ogen knippert, is er weer iets nieuws in New York, bij wijze van spreken. New York is ontzettend hot en booming en het blijft vernieuwen.  Zo is Gulliver’s Gate enkele weken geleden geopend. Gulliver’s Gate is te vergelijken met Madurodam. Deze wereld van miniaturen is te vinden op Times Square. Bovendien opent National Geographic een nieuwe attractie in november, genaamd Ocean Odyssey. Deze onderwaterwereld door middel van Augmented Reality geeft je het gevoel onderdeel van de oceaan te zijn. De techniek is zo goed, dat alles echt lijkt. Iedere kamer beschikt over een ander thema en het beloofd een groot interactief spektakel te worden.

Beste tijd om te reizen

De temperatuur kan midden in de zomer flink stijgen in New York. Dat is een van de redenen waarom de herfst vaak wordt benoemd als favoriete seizoen. Een andere reden zijn de veelzijdigheid aan kleuren. De kleuren van Central Park geven je het gevoel in een film te zijn.

Central Park Autumn

Nu hoor ik je denken, hoe kan je ooit al deze plekken bezoeken in een korte tijd? Dat kan misschien ook niet, maar een goede manier om je te verplaatsen binnen New York is met de metro. Hij rijdt 24/7 en voor een kleine €3,- kun je overal komen. Die reis hoeft dus niet duur te zijn, helemaal niet wanneer je weet dat Ryanair vanaf september voor €175,- naar New York vliegt.