Verhaallijn van The Night Agent

Maak kennis met Peter Sutherland, een ietwat onopvallende FBI-agent met een oersaai bureau. Dag in, dag uit, brengt hij zijn tijd door in de kelders van het Witte Huis, wachtend bij een telefoon die bestemd is voor spionnen in benarde situaties. Toch lijkt die telefoon nooit zijn aandacht te vragen, totdat het onverwachte moment aanbreekt. Een huiveringwekkend geluid weerklinkt, en aan de andere kant van de lijn bevindt zich een doodsbange Rose Larkin.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is Rose allesbehalve een spion. Ze blijkt een doodgewone burger te zijn, wiens oom en tante op gruwelijke wijze zijn omgekomen. Wat begint als een ogenschijnlijk alledaags gesprek, leidt tot een ontdekking van een verstrengeld complot dat zich diep in het hart van het Witte Huis nestelt. Plotseling bevinden Peter en Rose zich op de vlucht, opgejaagd door een meedogenloze bende huurmoordenaars. In deze hachelijke situatie kunnen ze niemand meer vertrouwen, zelfs hun eigen schaduwen niet.

Positieve reviews van critici en Netflix-kijkers

Voordat wij een film of serie bekijken, dan nemen we van tevoren altijd een kijkje naar de beoordeling van de kenners. The Night Agent krijgt van IMDb een 7,5/10, een meer dan prima score dus. Ook op Rotten Tomatoes maakt deze Netflix-serie indruk met een Average Tomatometer van 75% en een Avarage Audience Score van 78%.

Een kleine zoektocht op het internet laat blijken dat ook de ‘normale kijkers’ razend enthousiast zijn. Zo vinden we onder andere de reacties “the night agent on netflix 10/10”, if y’all haven’t watched the night agent on Netflix yet… you should” en “the night agent on netflix 10/10″. 

 

Als we de reacties mogen geloven, is deze serie dus een grote aanrader. In totaal kent de serie momenteel één seizoen met tien afleveringen. Maar we hebben goed nieuws voor de fans: Netflix bevestigde namelijk al dat er een seizoen 2 komt, welke je in 2024 kan verwachten.

Heb jij hem nog niet gezien? Bekijk dan eerst de trailer op YouTube hieronder: