Een tranentrekkende documentaire op Netflix

In de aangrijpende documentaire staat het Kowalski gezin centraal, aanvankelijk een gelukkige familie. Maar hun wereld stort in wanneer Maya, hun tienjarige dochter, ernstig ziek wordt. Ze wordt geteisterd door onverklaarbare pijnen, met een brandende huid en naar binnen gebogen voeten als enkele van de zichtbare tekenen. Gelukkig komt er na verloop van tijd een diagnose en herstelt Maya. Maar helaas, na een jaar keren de symptomen genadeloos terug. Wat volgt is een hartverscheurende neergang, terwijl het gezin verstrikt raakt in een haperend zorgstelsel.

Wat blijkt? Een arts vermoedt dat Beata, de moeder van Maya, lijdt aan het Münchhausen-by-proxysyndroom. In het kort: ze zou haar eigen dochter vergiftigen om haar “ziek te houden”. Deze situatie leidt uiteindelijk tot een onvoorstelbare tragedie, en de documentaire eindigt niet op een hoopvolle noot. Maar dat is juist wat deze film zo krachtig maakt, omdat het genadeloos de problemen in het Amerikaanse zorgsysteem aan het licht brengt.

take care of maya netflix

Deze documentaire werpt een scherp en onverbloemd licht op de schrijnende realiteit van het gezin Kowalski en de tekortkomingen van het zorgsysteem. Het verhaal grijpt je bij de keel en laat je niet meer los. Een absolute must-see voor iedereen die de complexiteit en de schaduwzijden van de gezondheidszorg wil begrijpen. Bereid je voor op een emotionele rollercoaster die je nog lang zal bijblijven.

Goede beoordelingen over Take Care of Maya

Wij bezochten de website Rotten Tomatoes om te kijken wat de critici en kijkers van deze documentaire vinden. Eén ding is zeker: de scores zijn insasne. De Tomatometer geeft een score van 93% en de Audience score is 95%. IMDb beoordeelt deze hartverscheurende docu met een 7,8 / 10 sterren. Kortom, dit is een echte aanrader als we de kijkers mogen geloven.

Veel Netflix kijkers zijn geschokt en ontroerd door deze aangrijpende documentaire. In vrijwel iedere Tweet over Take Care of Maya benadrukken kijkers dat ze het niet droog konden houden.

Zie hieronder de trailer van Take Care of Maya: