Waar gaat Anthracite over?

Anthracite neemt je mee op een intrigerende reis door een duistere wereld van mysterie en misdaad. Het verhaal begint wanneer een journalist spoorloos verdwijnt, wat leidt tot het heropenen van een oude cold case. De dochter van de journalist begint haar eigen onderzoek online en ontdekt een verband met een afgelegen bergdorpje, waar een geheimzinnige sekte de touwtjes in handen lijkt te hebben.

De serie begint met een schokkende gebeurtenis in 1994: een bergdorp wordt opgeschrikt door heftige gebeurtenissen. Twintig jaar later, in 2024, laait de zaak opnieuw op wanneer lang vergeten rituelen opnieuw aan het licht komen. Dit is slechts het begin van een intrigerende reis vol verrassende wendingen en onthullingen.

Bekijk hier de trailer van Anthracite:

 

Wie spelen er in de serie?

Anthracite schittert met een getalenteerde cast. Zo zien we Camille Lou (bekend van Versailles), NoƩmie Schmidt en Jean-Marc Barr in de hoofdrollen. Samen brengen zij het mysterie en drama tot leven, waardoor elke aflevering je op het puntje van je stoel houdt.

De serie bestaat uit zes afleveringen, geschreven door Fanny Robert, een bekende naam in het misdaadgenre vanwege haar werk aan Profilage. Met de combinatie van een beklemmende sfeer, boeiende personages en een meeslepend plot is Anthracite een must-watch voor liefhebbers van spannende misdaadseries.

Dus, als je op zoek bent naar een nieuwe serie om te bingen, waarbij mysterie en moord hand in hand gaan, dan is Anthracite precies wat je nodig hebt. De serie staat nu klaar op Netflix, klaar om je mee te nemen op een adembenemende reis naar de duistere kant van het Franse platteland.

Erg goed ontvangen serie

De serie is redelijk ontvangen door zowel fans en critici. Op IMDb bijvoorbeeld wist de serie een score van 6,1 te behalen. Ook op andere platformen doet de film het aardig. Zo laten fans op X/Twitter zich nog veel razend enthousiaster uit over deze Franse miniserie. Check hier een voorbeeld hiervan:

tweet

netflix serie review