Alle Netflix abonnementen op een rij

Om het voor elk budget aantrekkelijk te maken om gebruik te maken van Netflix zijn er een drietal mogelijkheden. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor het pakket wat het beste bij je past.

  • Basic Netflix abonnement

Het basic Netflix abonnement is de budget optie. Geen HD-optie, dus ook geen Ultra HD. Wel kun je met dit instap abonnement alle films, series en docu’s zien. Op meerdere toestellen is er niet bij. Jammer als je jouw abonnement dus wilt delen. Waar je wel blij van wordt is de prijs: slechts 7.99 euro per maand.

  • Standaard Netflix abonnement

Als het basic Netflix abonnement je niet voldoende mogelijkheden biedt, dan kun je kiezen voor het standaard abonnement. Voor 10,99 euro kijk je dan wel in HD kwaliteit, bovendien kun je op twee apparaten tegelijk kijken. Handig als je partner in de trein zit en hij of zij ook op een smartphone, tablet of laptop naar Netflix wil kijken. Als je geen behoefte hebt aan Ultra HD is dit jouw keuze. Wil je echter je Netflix abbo delen met meer dan twee mensen, dan kom je automatisch terecht bij de premium versie

  • Premium abonnement

Het premium abonnement biedt veruit de meeste opties. Je kijkt dus via Ultra-HD en je kunt Netflix kijken op maximaal vier apparaten. Zo hoef je dus nooit ruzie te hebben over de vraag wie naar welk programma wil kijken. Kost een paar centen, 13,99 euro om precies te zijn, maar dan heb je ook wel wat in huis.

Films en series op Netflix downloaden

Ook al heb je in Nederland bijna overal een internetverbinding tot je beschikking, toch is het handig als je bepaalde films, series of docu’s kunt downloaden. Heb je een keer geen internet, dan kun je alsnog je favoriete content bekijken. Nog een mooi voordeel: het downloaden van Netflix films en series is niet van invloed op het aantal apparaten waar je Netflix op kunt kijken. Eigenlijk zijn er dus geen nadelen aan het downloaden van je favoriete film of serie, behalve dat je het enkel kunt bekijken op het apparaat waar je het op hebt gedownload. Even een vriend blij maken door een film via Wetransfer te versturen is er dus niet bij, helaas!

netflix downloaden opzeggen abonnementen

Het downloaden van films en series op Netflix is super eenvoudig: klik gewoon op de download-icoon naast de titel van de film of serie. Zorg in ieder geval wel voor voldoende ruimte op je harde schijf of geheugenkaart. De downloads zijn niet onbeperkt beschikbaar, in veel gevallen heb je ongeveer zeven dagen de tijd om een gedownloade titel te bekijken.

Netflix opzeggen

We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar mocht je Netflix echt helemaal beu zijn, dan kun je het heel simpel opzeggen. Gelukkig hanteert Netflix geen opzegtermijn en kun je dus elk moment besluiten om je abbo te beëindigen. Volg de volgende stappen en je bent ervan verlost.

  1. Ga naar “Mijn account” via netflix.com/YourAccount
  2. Klik op “Lidmaatschap opzeggen”, dit vind je onder “lidmaatschap en facturering”
  3. Bevestigen van je opzegging gebeurt door te klikken op “opzegging voltooien” 

Ben je niet helemaal zeker van je zaak, dan is er een geruststelling: Netflix bewaart je gegevens. Zo kun je, als je later ontdekt dat Netflix kijken eigenlijk wel erg leuk is, gewoon verder gaan waar je was gebleven.

Wil jij je favoriete film of serie streamen, maar loop je dan tegen een storing aan? Zo los je een Netflix storing op.