De cast van Amsterdam Empire

Nederlandse producties doen het lekker op Netflix. Denk maar aan het internationale succes van Undercover en z’n spin-offs. Nu komen dezelfde makers met een nieuwe serie die qua cast minstens zo indrukwekkend is.

Famke Janssen, bekend van onder andere X-Men en haar rol als Bondgirl in GoldenEye, speelt de hoofdrol als Betty. Haar tegenspeler is Jacob Derwig, die de rol van Jack, de man van Betty, op zich neemt. Maar dat is nog niet alles! Elise Schaap speelt Marjolein Hofman, en verder zien we Jade Olieberg als Katja van Doorn, Jesse Mensah als Patrick van Doorn en Yannick van de Velde als Erik Ketels.

Het verhaal van de serie Amsterdam Empire

Amsterdam Empire draait om Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshop-imperium Jackal. Zijn weg naar de top was allesbehalve makkelijk; hij moest vechten tegen criminelen, concurrenten en de soms absurde Nederlandse wetgeving om zijn imperium op te bouwen.

amsterdam empire

Jacob Derwig over zijn rol: “Ik kijk er erg naar uit om Jack te spelen. Het is geweldig om te werken met Famke Janssen, Elise Schaap en de rest van het creatieve team. We zijn nog maar net begonnen, maar het is nu al een fantastische ervaring.”

De makers achter deze Netflix-serie

De zevendelige serie is geschreven en gecreƫerd door Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen, de breinen achter Undercover en Ferry. Amsterdam Empire wordt geregisseerd door Jonas Govaerts en geproduceerd door het Amsterdamse Pupkin.

Kortom, Amsterdam Empire lijkt nu al een knaller te worden. Hou Netflix in de gaten, want dit wil je niet missen!