1. Franklin Bar & Kitchen – Late dinner en cocktail afteren

The Netherlands, Amsterdam, 04 March 2016. Franklin Bar & Kitchen, interior March 2016. Photo: 31pictures.nl / (c) 2016, www.31pictures.nlTegenover het Vondelpark vind je Franklin Bar & Kitchen. Wat je bij binnenkomst gelijk opvalt is de gemoedelijke en relaxte sfeer. Heb je geen zin om aan het bier te gaan? Geen probleem, want hier hebben ze de beste cocktails in town. Je kunt bij Franklin namelijk terecht voor overheerlijk voedsel uit moderne keuken, maar ze staan bekend om hun cocktails. Prima locatie dus om na het eten te blijven hangen.

2. De school

Wil je tot in de vroege uurtjes dansen? Dan ben je bij De School op het juiste adres. Tevens heeft De School een Gym, restaurant, Café en een heus kunstlokaal. Het maakt hier niet uit waar je interesses liggen of hoe je eruit ziet, eigenzinnigheid wordt enkel aangemoedigd. Door deze creatieve en open minded sfeer, voel je je als een vis in het water.

3. De Marktkantine

De marktkantine man man uitgaan amsterdam club

De Marktkantine vind je op de Jan van Galenstraat in West. Je kunt hier terecht voor van alles, van rommelmarkt tot evenementen, maar wij kennen De Marktkantine eigenlijk enkel ontzettend goede electro music. In de wat donkere club zul je je goed vermaken. De combi van grote techno headliners en een underground sfeer is namelijk heerlijk.

4. Café Struik

Een heerlijk barretje waar je iedere dag van de week terecht kunt voor gezelligheid. Maar naast gezelligheid en een drankje kun je hier op de Rozengracht ook uitstekend terecht om te dineren. Dit is de perfecte plek om met je maten heen te gaan voor een koud biertje en om leuke Amsterdammers te ontmoeten met dezelfde no nonsense mentaliteit.

5. Curtain Club

De curtain club man man uitgaan amsterdam

De Curtain Club is een mix van een wat exclusievere bar en discotheek. Maar om het hier leuk te hebben hoef je natuurlijk niet aan een VIP tafel te zitten. Het publiek is sexy, goed gekleed en staat open voor van alles. In de club vind je naast Amsterdammers ook internationals in de crowd, wat zorgt voor een hele relaxte open sfeer. Wat betreft muziek kun je funky, disco en deep house verwachten, wat enigszins varieert op welke avond je gaat. Als je opzoek bent naar een leuke voortzetting van het feestje, dan is kamer 178 misschien wel de juiste afsluiter voor jou.

Deze vijftal plekken rekenen wij tot onze favoriete spots. We horen graag waar onze lezer zijn nachten doorbrengt, wat is jouw stamkroeg?