Romano Fenati uit z’n frustratie op een wel hele bijzondere manier

Afgelopen weekend werd voor de Moto2 de Grand Prix van San Marino verreden. Na afloop van de race werd coureur Romano Fenati gediskwalificeerd én 2 races geschorst. Reden hiervoor: hij kneep tijdens(!) de race in de rem van z’n rivaal – de coureur Stefano Manzi. De beiden rijders vochten op het Misano World Circuit Marco Simoncelli om de 12e plek. Normaliter zou dit een gevecht zijn waar vrij ogen op gericht zijn, ware het niet dat de twee een verhitte strijd voerden.

Manzi zette meermaals z’n motor aan de binnenkant van Fenati, waardoor het halen van de bocht enkele keren een twijfelachtig iets werd. Volgens Fenati duwde Manzi hem meerdere malen van de baan. Als reactie daarop besloot Fenati dat hij in Manzi’s rem zou knijpen. Het gevolg was dat Manzi korte tijd de controle verloor over z’n motor. Romano Fenati kreeg niet veel later een zwarte vlag en werd gediskwalificeerd.

‘Stefano Manzi verdient ook een straf’, aldus Fenati

Tegenover Movistar gaf Romano Fenati aan: ‘Ik keur mijn eigen actie niet goed, maar Manzi verdient ook een straf. Hij heeft mij meermaals van de baan geduwd en daar kijkt men niet naar. Het zijn altijd dezelfde coureurs die de race voor een ander verpesten. Mensen moeten dit in perspectief zien. Ze hebben mij voor 2 races geschorst, maar laten we afwachten wat voor straf de ander krijgt. Ik ga niet tegen m’n schorsing in beroep.’

Bekijk hierboven de video van het voorval en oordeel zelf. De exacte snelheid is niet duidelijk, maar uit de beelden is goed op te maken dat het een ongelooflijk gevaarlijke actie is. De rijder verliest meteen de controle over z’n motor en weet dit pas enkele seconde later enigszins te herstellen. Dat deze actie nog een staartje zal krijgen, dat moge duidelijk zijn. Wat vinden jullie, moet Stefano Manzi ook gestraft worden?