Moederskindje

Een moederskindje heeft al jaren een slecht stigma om zich heen hangen. Het wordt gezien als een man die alles voor zijn moeder doet, niets zelf kan en niet volwassen kan worden. Maar klopt dit beeld dan ook daadwerkelijk? Het zijn van een moederskindje hoeft niet te betekenen dat je niets zult bereiken in het leven, integendeel zelfs. Een onderzoek onder 1.000 mannen, dat afstamt uit 2013, liet zien dat 2/3e van de leidinggevenden, chirurgen en andere met een hoge functie moederskindjes zijn. Dit percentage ligt lager onder mannen met een minder goed betaalde functie. Wat zijn dan de negatieve aspecten aan het zijn van een moederskindje?

moederskindje man man

Voor veel vrouwen is een afknapper wanneer een man enorm aanhankelijk blijkt te zijn. Het is voor een moeder (eigenlijk voor iedereen) moeilijk om een man te respecteren die geen eigen mening heeft en zijn moeder over zich heen laat lopen. De relatie tussen moeder en zoon is in deze gevallen dan vaak niet goed. Een man die de behoeften, wensen en overtuigingen van zijn moeder boven die van zijn zichzelf stelt is niet in staat om als onafhankelijk persoon te functioneren. De ongezonde relatie laat zich op allerlei vlakken zien. De kant van de moeder kiezen in plaats van de partner, afspraken afzeggen om onlogische redenen en geen “nee” durven zeggen zijn enkele voorbeelden.

De gevolgen van een ongezonde relatie met je moeder komen vroeg of laat naar boven drijven. Niet alleen naar hun eigen moeder toe, maar ook zeker naar andere vrouwen. Ze kijken op een verkeerde manier naar een relatie en durven niet hun eigen wensen en behoeften op de eerste plaats te zetten. Dit zorgt ervoor dat de vriendelijke man in een later stadium zich als een totaal ander persoon gedraagt. Agressiviteit, chagrijnig en niet meer communiceren worden meer regels dan uitzonderingen. Wat moet je dan doen bij een gezonde relatie?

Moederskindje

Gezonde relatie

Hoe ziet een gezonde relatie er tussen zoon en moeder dan uit? Een man moet geen moederskindje worden maar mag zich zeker wel bekommeren om zijn moeder. Vrouwen vinden een zoon die een goede relatie heeft met zijn moeder aantrekkelijk. In de meeste gevallen zijn deze mensen warm, zachtaardig en zorgzame types die weten hoe ze een vrouw moeten waarderen. Niet alleen zijn moeder maar elke vrouw. Er is nog een kenmerk dat een man moet bezitten om een gezonde relatie met zijn moeder te onderhouden, een eigen wil. Een sterke man, die weet wat hij wilt en niet overal “ja” op zegt zorgt voor de juiste machtsverhouding. Dit zonder door te slaan en de goede verstandhouding met zijn moeder weg te gooien.

De term moederskindje heeft een slechte betekenis gekregen maar dat is niet helemaal terecht en kan best aantrekkelijk zijn. Een frustratie is als je veel te maken krijgt met kleffe stelletjes.