Modefabriek in Amsterdam

Modefabriek is een event in Amsterdam waar ieder seizoen de schijnwerpers worden gericht op de nieuwste trends in modeland. Je krijgt hier inzicht in kleine en grote trends, die ook direct tastbaar en toepasbaar worden. Daarnaast is het een ideale plek om inspiratie op te doen en krijgen de modemerken een gezicht. De North Hall is het domein waar wij ons het meeste thuis zullen voelen, want hier draait het allemaal om mannenmode. Dit is dan ook een échte mannenwereld waar het draait om lol en natuurlijk mode. Naast kleding zijn er ook genoeg andere dingen te doen die mannen wel kunnen waarderen, zoals een racecircuit en een Augmented Reality area. Ook de vertrouwde onderdelen Dress Like a Man platform en de Curated Store bu HTNK keren terug. Bij het Dress Like a Man is ook het merk Krammer&Stoudt een dag te vinden, een heel tof merk dat momenteel veel in de spotlight staat. Dit alles sluit perfect aan op het thema van de North Hall; MEN WILL BE BOYS.

Wij selecteerden alvast de 10 tofste merken die te zien zijn op Modefabriek, check ze hieronder.

Atelier Charlie

Atelier Charlie is opgericht door Lotte van Schijndel, die mannen wil helpen om zich goed te kleden. Charlie betekent ‘vrije man’, en Atelier Charlie wil graag een podium bieden aan deze vrije man. Bij dit merk krijg je de kans om jezelf en je persoonlijkheid uit te drukken. Atelier Charlie zorgt dan voor de juiste combinaties, zodat jij als man eigenlijk alleen nog maar hoeft te kiezen.

modefabriek MAN MAN
Foto via: Instagram Atelier Charlie

PRINS Amsterdam

Dit merk brengt sieraden geïnspireerd op onze hoofdstad Amsterdam, waar het merk ook gevestigd is. PRINS voelt zich vooral aangetrokken tot het liberale van Amsterdam, het drukke stadsleven en de rijke historie. Maar de grootste inspiratie zijn toch wel de Amsterdamse grachten, waar de zilvere sieraden op zijn gebaseerd. Een heel tof merk van eigen bodem voor als je op zoek bent naar stijlvolle accessoires. Uitermate geschikt voor jouw persoonlijke finishing touch.

Modefabriek MAN MAN
Foto via: Instagram PRINS Amsterdam

Matinique

Matinique is een bekend merk dat in Amsterdam een eigen concept store heeft. Het is in de jaren ’70 opgericht in Kopenhagen en dus één van de vele toffe Scandinavische brands van tegenwoordig. Het doel is om kleding te maken die zowel comfortabel, stijlvol als van goede kwaliteit is. De kleding verzorgt je van een stijlvolle look waarmee jij je zelfverzekerd in het stadsleven kunt werpen.

Modefabriek MAN MAN
Foto via: Instagram Matinique

Golia

Golia is een merk dat uitsluitend unisex sieraden maakt. De sieraden worden gemaakt door zowel mannen en vrouwen, en kunnen dus ook door beiden worden gedragen. Het is ook mogelijk om je initialen in de sieraden te verwerken voor een persoonlijk tintje. In onze hoofdstad zijn meerdere winkels waar je deze stijlvolle sieraden aan kunt schaffen en nu is het dus ook te bewonderen op Modefabriek.

modefabriek MAN MAN

Foto via: Instagram Golia

Irina Gusakova

Irina Gusakova is oorspronkelijk afkomstig uit Rusland maar is tegenwoordig gevestigd in Amsterdam. Ze heeft meerdere fashion opleidingen in Europa afgerond en daarna voor verschillende designers gewerkt. Het merk heeft kleding geïnspireerd op workwear en sportswear. Daarnaast komen de persoonlijke ervaringen van Gusakova terug, met name het leven in meerdere culturen en steden. Dit alles zorgt voor een enorm stijlvol samenspel in ieder kledingstuk.

modefabriek MAN MAN
Foto via: Instagram Irina Gusakova

Jason Hyde

Een tof merk dat bijzonder stijlvolle horloges produceert. Het is een multiculturele mix van design en ervaring in de horloge industrie. Het merk is gevestigd in Miami maar de horloges zijn overal verkrijgbaar; en dus ook te zien op Modefabriek. Het multiculturele is niet alleen iets wat het merk gebruikt als positionering, de oprichters komen namelijk uit de hele wereld. Europa, de Verenigde Staten, Latijns Amerika en Zuid-Afrika zijn allemaal vertegenwoordigd. De horloges zijn van goede kwaliteit en vallen op om de vele details.

modefabriek MAN MAN
Foto via: Instagram Jason Hyde

Liesbeth Sterkenburg

Een Nederlands merk dat streetwear combineert met klassieke, chique tailoring. Liesbeth Sterkenberg opereert vanuit Arnhem, de stad waar ze ook afstudeerde. De collectie bevat veel zelfontworpen prints, speelse ontwerpen en buckethoedjes. Inspiratie komt vooral uit vele culturen en subculturen, die dan ook worden samengebracht in de collecties. Voor de man die niet bang is te experimenteren is dit label zeker een must-see op Modefabriek.

Modefabriek MAN MAN
Foto via: Instagram Liesbeth Sterkenburg

Rezareez

Een Amsterdams streetwear label, opgericht door Reza. Oorspronkelijk geïnspireerd door de sneaker cultuur besloot hij om zijn droom werkelijkheid te laten worden en streetwear te maken. Voor de liefhebbers van een streetstyle look is dit zeker een tof merk. Bovendien is het mooi dat de wortels in onze eigen hoofdstad liggen; dit geeft toch altijd nét die extra charme mee.

Modefabriek MAN MAN
Foto via: Instagram REZAREEZ

Rowold

Rowold produceert tassen en accessoires voor de ‘global nomad’, zodat je altijd je telefoon, tablet en sleutels mee kunt nemen. Ook dit merk heeft zijn thuisbasis in Amsterdam en is opgericht in 2013. De producten worden ontworpen in het centrum van Amsterdam en deels geproduceerd in het zuiden van Nederland. Alle accessoires zijn een mooie combinatie van stijl en hanteerbaarheid. Perfect voor de moderne man dus: praktisch én stijlvol.

modefabriek MAN MAN
Foto via: Instagram Rowold

Unrobe

Een Amsterdams modemerk dat bekend staat om zijn duurzaamheid en daar ook verschillende prijzen voor heeft gewonnen. Echter doet dit zeker niet af het stijlvolle aspect van de kleding, integendeel! Het merk heeft als missie mensen kleden door de industrie uit te kleden. Unrobe wil slechte gewoonten weren, zoals verspilling, exploitatie en slechte werkomstandigheden. Het feit dat de kleding op een mooie manier is gemaakt, duurzaam is en bovendien stijlvol maakt dit zeker een eyecatcher.

modefabriek MAN MAN
Foto via: Instagram Unrobe

Modefabriek; 20 en 21 januari

Tijdens Modefabriek kun je niet alleen kijken naar kleding of mannelijke activiteiten uitvoeren, je wordt ook écht meegenomen naar een dieper level van menswear. De maker en het vakmanschap wat erbij komt kijken wordt zichtbaar voor het grote publiek, waardoor je er meer feeling bij krijgt. Maar uiteindelijk draait het in de North Hall van Modefabriek allemaal om mode voor mannen, en liefhebbers hiervan kunnen dan ook hun hart ophalen. Het event vindt plaats op 20 en 21 januari, in de RAI in Amsterdam. Zien wij jou daar?