Michelle McGagh had een gat in haar hand

“Nadat ik de afgelopen 10 jaar een persoonlijk financieel journalist in Londen was geweest, gingen mijn vrienden, familie en collega’s ervan uit dat ik briljant was met geld – maar dat was niet helemaal waar”, aldus Michelle McGagh. Ze kwam er achter dat ze duizenden dollars spendeerde aan “onnodige” dingen, zoals koffie en diners buiten de deur. Daarom besloot zij een verandering te maken in haar uitgaven patroon en vond ze het een goed idee om te zien of zij een jaar niks kon uitgeven.

Uitzonderingen tijdens het jaar

Natuurlijk is het onmogelijk om helemaal niks uit te geven. Er werd een lijst gemaakt met wat ze wel moest uitgeven. Michelle zei er het volgende voer: “Er waren kosten voor de hypotheek, nutsvoorzieningen, levensverzekeringen, donaties aan liefdadigheidsinstellingen en rekeningen en mobiele telefoons. Dit was allemaal minder dan $2.000 per maand.” Ook vond ze dat ze basistoiletartikelen mag kopen zoals tandpasta, deodorant en shampoo. Wat betreft het eten: voor haar en haar man had ze een budget van slechts $35 per week gereseveerd.

Geen budget voor luxe

Alleen uitgeven wat mocht, geen leuke extra’s. Dus dat betekende geen avondjes uit of drinken in de kroeg, niet eten in restaurants, niet naar de bioscoop voor die ene nieuwe film die draait, geen vakanties boeken en al helemaal geen nieuwe kleren kopen.

Hoewel haar man bang was dat het een extreme uitdaging zou worden, lukte het Michelle McGagh. Ze fietste overal naar toe, droeg haar kleren totdat er gaten in kwamen en uiteindelijk, toen ze haar besteedbaar inkomen zag groeien, begon ze met het extra afbetalen van haar hypotheek. En daar was ze enthousiast over: “ik hoop dat ik andere mensen heb aangemoedigd om hun uitgavenpatroon ook te heroverwegen.”

Hoe gaat het nu, na dat interessante jaar van Michelle McGagh?

Uiteindelijk spaarde Michelle ongeveer zo’n $23.000 dollar door haar doorzettingsvermogen. Ze zei dat de daaropvolgende wintermaanden niet makkelijk waren, maar dat alles wel weer goed kwam in de lente. Wat begon op een Black Friday, werd een jaar later afgesloten op een andere manier: met een biertje. Ze kocht om middernacht een rondje bier voor haar vrienden en een vliegticket om haar opa te bezoeken.