Tot een aantal jaar geleden was dit stukje land onbereikbaar. Nu is deze kleine, groene schat midden in het diepblauwe water van Tasmanië dat wel. Voorheen huisde hier een kunstenaar alleen met alle impulsen om zich heen om creativiteit te optimaliseren. Het heeft dan ook iets magisch, met de natuur nog in al zijn puurheid. Laten we hopen dat dit zo blijft en het toerisme de boel niet vernield.

Naast de verwilderde natuur, biedt het eiland ook onderdak aan verschillende gedierten, zoals herten,  kwartels en fazanten. Deze kan je bewonderen terwijl op de achtergrond dolfijnen het water uit vuurpijlen en albatros vogels het strand onder kakken.

Het eiland voelt als privé natuurpark, waar natuur wordt gevierd en beschermd.

Geen Dubai-praktijken

Satellite Island en al zijn bijbehorende schatten worden nu tentoongesteld aan de wereld. Het is namelijk mogelijk hier vakantie te vieren met achttien man. Ja, je wordt afgezet via helikopter. Nee, het zijn geen Dubai-achtige taferelen. Het eiland brengt je terug naar de basis. Er is geen vijf-sterrenkok die kaviaar met truffel en bladgoud voor je bereidt. Je vangt hier zelf je vis. Of kreeft. Gebruikt kajaks in plaats van een belachelijk jacht. Wel eet je oesters. Die je zelf vangt. Natuurlijk mag je hier nog steeds champagne overheen gieten. Het eiland is verder voorzien van twee huisjes: The Summer House en The Boathouse. Het is alleen mogelijk heel het eiland te boeken en in volle teugen heel het eiland in je op te nemen. Neem je hakbijl mee om hout te sprokkelen voor het kampvuur.

Dit wordt waarschijnlijk je meest memorabele vakantie ooit.

Prive-eiland-in-tasmanie-1

Prive-eiland-in-tasmanie-26

Prive-eiland-in-tasmanie-19

Prive-eiland-in-tasmanie-10 Prive-eiland-in-tasmanie-11 Prive-eiland-in-tasmanie-12 Prive-eiland-in-tasmanie-23 Prive-eiland-in-tasmanie-24 Prive-eiland-in-tasmanie-25

Prive-eiland-in-tasmanie-15

Prive-eiland-in-tasmanie-22  Prive-eiland-in-tasmanie-3 Prive-eiland-in-tasmanie-4 Prive-eiland-in-tasmanie-6

Prive-eiland-in-tasmanie-5 Prive-eiland-in-tasmanie-7 Prive-eiland-in-tasmanie-8

Prive-eiland-in-tasmanie-14  Prive-eiland-in-tasmanie-16 Prive-eiland-in-tasmanie-18  Prive-eiland-in-tasmanie-21

Prive-eiland-in-tasmanie-2