Meer betalen accounts delen op Netflix

Het is al een tijdje bekend dat Netflix wil gaan beginnen met het opsporen van mensen die hun accounts delen. Maar nu gaat het toch echt gebeuren. Dit betekent dat miljoenen mensen die samen een account delen op Netflix meer moeten gaan betalen. Zo krijgen mensen die hun account delen een melding en hierin wordt gevaagd om een extra bedrag te gaan betalen voor het ‘betaald delen’ van je account met andere. Dit kost minder dan een volledig abonnement en geeft de mogelijkheid om je account aan te houden met meerdere familieleden of vrienden.

 

Het nieuwe abonnement met ‘betaald delen’ kost drie euro extra

Netflix was dus al een tijd op zoek naar een manier om het delen van accounts te kunnen stoppen en daarom is deze nieuwe manier dan ook direct in diverse landen in Zuid-Amerika getest. Hierbij kon Netflix controleren welke apparaten de streamingdienst al gebruikten, zodat zij een beter zicht hadden wie wat betaalden. Voor de mensen die een account deelden werd het ‘betaald delen’ in rekening gebracht. Dit lag omgerekend rond de drie euro, wat natuurlijk aanzienlijk goedkoop is in vergelijking met het goedkoopste abonnement van acht euro. De enige vraag is natuurlijk wel of dit in Europa net zoveel gaat kosten of dat wij meer moeten betalen.

Betalen-netflix-accounts-delen

Verder is het ook nog niet bekend wanneer Netflix hier precies mee begint en waar. Maar volgens de streamingdienst zal het niet lang meer duren. Vorige week publiceerde Netflix hun inkomstenrapport en vermeldde daarbij: “Later in Q1, we expect to start rolling out paid sharing more broadly.” Het komt nu dus wel heel dichtbij.

Netflix komt met nieuw abonnement met reclames

Gelukkig heeft Netflix ook nog een andere optie als jij niet wil gaan betalen voor het delen van accounts. Zo hebben zij bekendgemaakt dat er een nieuw en goedkoper abonnement van de streamingdienst aan komt. Bij dat nieuwe abonnement kan je nog steeds genieten van jouw favoriete series of films, alleen dan met een aantal reclames tussendoor. Zo krijg je per uur zo’n vier tot vijf reclamespotjes te zien. Dit abonnement kost slechts £4,99 per maand, wat omgerekend €5, 60 is. Dit is natuurlijk wat goedkoper dan een reclame-vrij account. Alleen moet je je zelf wel afvragen of je wel zin hebt in al die reclames tijdens het bingewatchen. Het lijkt ons in ieder geval niet ideaal voor die paar euro…