Marco van Basten is een van de grootste Nederlandse voetballers ooit

Voetballegende Marco van Basten is vooral bekend van zijn tijd als voetballer. In de jaren dat hij actief was, is hij drie keer uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld. Van Basten zat ook in het ’88 Nederlands elftal, het team dat de enigste prijs ooit voor Nederland heeft gewonnen (buiten de Olympische Spelen). Hij scoorde het “onmogelijke” doelpunt in de finale. Na zijn voetballoopbaan is hij weer in de schijnwerpers gekomen door onder andere zijn trainerschap en zijn opvallende uitspraken bij de KNVB en FIFA.

Hij kan veel minst maken bij de verkoop van zijn villa

Het is geen geheim dat je een aardig zakcentje verdient wanneer je tot de crème de la crème van de voetballerij behoort. Hoewel dit momenteel exponentieel hogere bedragen zijn dan tientallen jaren terug, zal Marco ook wel altijd een lekker salaris hebben ontvangen. We praten dan echt over miljoenen euro’s. Van zijn verdiende geld kocht Marco van Basten in het jaar 2008 een villa voor een bedrag van 6,25 miljoen euro. Gelegen aan het Vondelpark is dit een van de meest unieke locaties van Amsterdam.

Nu heeft deze voetballegende zijn villa te koop gezet voor een bedrag van maar liefst 13,8 miljoen euro. Kan je een beetje hoofdrekenen, dan kom je uit op een waanzinnig winstbedrag van zo’n 7,5 miljoen euro. Dat is nou eens lekker cashen!

De villa aan de Oranje Nassaulaan ligt aan de vijver van het Vondelpark. In totaal krijgt de nieuwe eigenaar een woonoppervlakte van maar liefst 500 vierkante meter. Wederom een snelle rekensom: dit is maar liefst 27.600 euro per vierkante meter. De woning is – geheel logisch, gezien de vraagprijs – voorzien van alle luxe die je maar kan bedenken. Denk aan een vijftien kamers (waarvan vier slaapkamers en drie badkamers), een dakterras en meerdere balkons. Dit alles is verdeeld over vijf woonlagen. Kortom: een woning die alleen is weggelegd voor de superrijken in ons land.