Let’s roll

De zomer is bijna voorbij en de herfst komt eraan. De zomerkleren zullen langzamerhand gaan plaatsmaken voor de wat dikkere items. Dit betekent niet dat het een downgrade hoeft te zijn in je kledingkast, integendeel! Om stijlvol te blijven, is het mogelijk om een coltrui te dragen onder je pak. De coltrui zorgt ervoor dat je er classy uit blijft zien en hij houdt je warm in de wat koudere dagen.

9 manieren om een pak te dragen (01)

9 manieren om een pak te dragen Man-Man (02) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man (03) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man (04)

Sporty

De combinatie van een pak met sportieve kleding lijkt op papier geen goede match. Echter is deze combinatie onderhand wel te zien als de liefdesrelatie van Romeo en Julia. Combineer je pak met een goed zittende sweater voor het vleugje sportiviteit. Maar pas op! Zorg ervoor dat je het simpel houdt in het gebruik van kleuren, hoe fijn je nieuwe kleurrijke trui ook zit.

9 manieren om een pak te dragen Man-Man (05)

9 manieren om een pak te dragen Man-Man (06) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man (08) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man (07)

Take it easy

Het dragen van alleen een t-shirt onder je pak is wellicht de meest casual look van allemaal. Het ziet er niet alleen netjes uit, maar ook sportief. Hoewel deze look heel makkelijk lijkt, zijn er toch zeker richtlijnen waarmee je rekening moet houden.

Houd je vast aan het betrouwbare crew neck t-shirt en stem je kleur af op je pak. Bijvoorbeeld een navy pak met een wit shirt, een grijs pak met een zwart shirt, enzovoorts. Verder moet je rekening houden met de fit van je shirt. De onjuiste pasvorm kan de look negatief beïnvloeden, maar het perfecte t-shirt kan de kers op de taart zijn!

9 manieren om een pak te dragen Man-Man (37)

9 manieren om een pak te dragen Man-Man 09 9 manieren om een pak te dragen Man-Man (09) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man(10)

Boot up

Een goed paar boots geeft je gehele outfit een chique vleugje. Nette leren of suède chelsea boots staan heel smooth in combinatie met de eerder genoemde coltrui en een pak met een smalle pasvorm. Tevens kan je de veelzijdige chelsea boots rocken onder verschillende outfits!

9 manieren om een pak te dragen Man-Man(12)

9 manieren om een pak te dragen Man-Man(13) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man (13) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man(14)

All Black

De geheel zwarte look is er eentje die heel verfijnd is en nooit zal sterven. Het is echter van belang dat je zwarte t-shirt, sweater of overhemd dezelfde kleur heeft als je pak. Als dit niet het geval is, kan één van je kledingstukken nogal vaal en versleten lijken.

9 manieren om een pak te dragen Man-Man(15)

9 manieren om een pak te dragen Man-Man(17) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man(16) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man(19)

Checkmate

Een geruit pak geeft je kledingkast een formele upgrade. De lijnen op een geruit pak komen voor in verschillende soorten en maten, en kunnen het moeilijk maken om het pak goed te dragen. De sleutel tot succes bij het dragen van een geruit pak luidt: hou het simpel.

Door de traditionele match van een overhemd met een das te vervangen door een simpel t-shirt, breng je wat meer rust in je look. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld een bruiloft waarbij geen strikte kledingvoorschriften gelden.

9 manieren om een pak te dragen Man-Man (36)

9 manieren om een pak te dragen Man-Man (22) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man (24) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man(24)

Split up

Het combineren van jasjes en pantalons van verschillende pakken biedt je eindeloos veel mogelijkheden. Kies voor kleuren die niet teveel van elkaar verschillen. Indien het jasje een print heeft, zorg ervoor dat je een neutrale pantalon draagt om te voorkomen dat je look chaotisch wordt.

9 manieren om een pak te dragen Man-Man(25)

9 manieren om een pak te dragen Man-Man(27) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man(26) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man(28)

Jacket

Het idee van het opslitsen van je pakken is niet nieuw, maar het vervangen van je blazer door een ander bovenstuk is wellicht iets wat je niet eerder gedaan hebt. Het inruilen van je blazer door een suède overshirt, een trenchcoat of een leren bicker jacket is een mogelijkheid om je formele look een moderne twist te geven.

9 manieren om een pak te dragen Man-Man (38)

9 manieren om een pak te dragen Man-Man (30) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man (31) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man (29)

Clean sneakers

Het inwisselen van je casual schoenen door sneakers ziet er enorm eigentijds uit en zorgt ervoor dat je makkelijk kan switchen van je baan naar je vrije tijd. Kies voor een paar zeer cleane en minimalistische sneakers, hiermee val je nooit door de mand!

9 manieren om een pak te dragen Man-Man (32)

9 manieren om een pak te dragen Man-Man (33) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man (34) 9 manieren om een pak te dragen Man-Man (35)