Verteld door Dan Dotson van Storage Wars

Wie wel eens naar Storage Wars heeft gekeken, weet hoe lucratief het kan zijn om een opslagcontainer te kopen. Vaak zijn deze ruimtes gevuld met allerlei verborgen verrassingen, maar ook met veel rommel zoals kapotte meubels of oude kleding. De presentator van het programma (Dan Dotson) weet hier alles van. Onlangs vertelde hij een verhaal over hoe hij ooit een container heeft verkocht met daarin €7.000.000 in een kluis. Hier kwam hij pas later achter.

 

Miljonair dankzij een opslagcontainer van 465 euro?

Dan Dotson vertelde zijn verhaal onlangs op YouTube. Ooit kwam er een vrouw naar hem toe die hem vertelde dat haar man een opslagcontainer van hem had gekocht. Hier zat 7 miljoen euro (7,5 miljoen dollar) in, volledig in contanten. In eerste instantie was het koppel natuurlijk dolblij, maar deze blijdschap was van korte duur. Al snel namen de originele eigenaren contact op via een advocaat. Hij vertelde de mensen dat ze 600.000 dollar konden krijgen voor het geld, maar daar reageerden ze in eerste instantie afwijzend op. Daarna kwam de advocaat nog een keer terug met een bedrag van 1,2 miljoen. Toen gaven ze de rest (6,2 miljoen) terug aan de originele eigenaren. Ze werden dus alsnog plotseling miljonair, maar ze mochten niet alles houden.

Geen zuivere koffie

Bovendien was het waarschijnlijk slim om niet al te gierig te doen, zo merkt een collega van Dotson op dat het geld waarschijnlijk van een kartel komt. Dat iemand besluit om miljoenen dollars in papiergeld te verstoppen, wijst nou niet echt op op zuivere koffie. In onderstaande video legt Dan Dotson uit wat er precies gebeurde. Check it out: