Kan gebeuren

Het doorzoeken van oude spullen kan een fascinerende reis door de tijd zijn, waarbij elk voorwerp een verhaal vertelt uit het verleden. Soms stuit je daarbij op oude foto’s waarop je plotseling jezelf, familieleden of bekenden herkent, maar dan in een geheel andere context. Maar dit kan natuurlijk ook andersom gebeuren, bijvoorbeeld wanneer iemand anders een oude foto vindt en ineens jou op deze foto ziet staan. Dit overkwam de Amerikaanse man Paul Cole, die geheel zonder dat hij het wist, legendarisch op de albumcover van The Beatles blijkt te staan.

Legendarisch: de man op album The Beatles

Abbey Road, het iconische album van The Beatles uit 1969, blijft tot op de dag van vandaag één van de meest iconische albums in de muziekgeschiedenis. Nummers als “Come Together”, “Something” en “Here Comes The Sun” zijn te vinden op dit album. Maar we kennen naast de inhoud van het album natuurlijk ook allemaal de iconische albumcover: de bandleden die over het zebrapad van Abbey Road in Londen lopen.

Op deze foto staat alleen nog meer. Nog iemand, zelfs, verdekt opgesteld op de achtergrond rechtsboven John Lennon (in het wit). Deze man, later geïdentificeerd als Paul Cole, was een Amerikaanse toerist die nietsvermoedend stond te wachten op zijn vrouw. Precies op dat moment werd de foto genomen. In een interview met The Mirror vertelde hij over deze ervaring. Hij noemt dat hij vier jongens zag oversteken, waarvan er één op blote voeten was. Als we nu naar de foto kijken, zien we dat dit Paul McCartney is. Later herkende Cole zichzelf op de albumhoes, wat een hele nieuwe, diepere en onverwachte wending gaf aan zijn vakantiekiekje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HIDDEN ⓗ (@hidden.ny)

Wie weet sta jij wel bij een beroemdheid op een foto

Tegenwoordig heeft iedereen een camera bij de hand. De kans dat je zomaar op iemands foto staat is dan ook groter dan ooit tevoren. Dit kan natuurlijk sneller gebeuren op drukke plaatsen zoals toeristische trekpleisters of populaire evenementen. Met de opkomst van platforms zoals Instagram en Facebook delen mensen constant hun vakantiekiekjes, dagelijkse avonturen en speciale momenten met anderen. En niet alleen jij en je vrienden doen dit, ook bekende mensen over de hele wereld delen persoonlijke foto’s online. Het is daarom ook niet ondenkbaar dat jij jezelf een keer terugziet op een vakantiefoto van een bekend persoon.