Blake Gauthier woog ruim 240 kg door een slechte levensstijl

Nu kan je het lang ontkennen en gewoon stellen dat die iets te grote buik gewoon goed bij je past, vaak is dat uitstel van executie. Voor Blake bleek het een duidelijk signaal te zijn dat er iets moest veranderen. Dat betekende dus veel trainen, een heel ander voedingspatroon en een positieve instelling. Op die manier zou Blake Gauthier eindelijk de problemen met zijn gewicht kunnen overwinnen.

 

Het zou nu zijn tweede poging worden. Eerder was hij er al in geslaagd om maar liefst 150 kilo af te vallen, maar de switch naar een gezonde levensstijl bleek toch net iets te veel gevraagd. Het zorgde ervoor dat hij in een rap tempo weer tientallen kilo’s aankwam tot hij het punt bereikte waarbij de weegschaal 240 kilo aantikte.

Toen Blake in 2018 een zware hartaanval kreeg was dat het moment om echt werk te maken van zijn lichaamsgewicht. Dat was geen eenvoudige opgave, de hartaanval had namelijk ook voor interne schade gezorgd. Zo waren er een aantal belangrijke spieren gescheurd waardoor zijn herstel langer duurde.

Hij is maar liefst 140 kg afgevallen

Toen hij eindelijk voldoende was hersteld, begon hij serieus werk te maken van zijn wens om af te vallen. Dat begon met kleine stapjes en eenvoudige oefeningen zoals simpelweg lopen. Dat had effect en hij zag langzaamaan zijn gewicht afnemen. “Toen ik afviel en mijn lichaam zag veranderen, ging ik harder pushen om meer veranderingen te zien. Ik begon te onderzoeken hoe mij  lichaam werkt en hoe het reageert op inspanning. Het resultaat was dat ik mijn lichaam begon te vormen zoals ik het wilde hebben. Zoals Arnold Schwarzenegger het ook in Pumping Iron zei.”

Kortom, veel sporten. Dat bleek succesvol, want enkele maanden later was het effect goed zichtbaar. Zo kon hij door zijn forse inspanning eindelijk weer zijn buikspieren zien en bleek hij zo’n 140 kilo te zijn afgevallen.