Verstandig met je loterij-geld omgaan

Het winnen van de loterij is voor velen een droom, maar het brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Het is verleidelijk om in een roes van euforie grote aankopen te doen en exorbitante uitgaven te maken. Echter, verstandig met je loterij-geld omgaan is essentieel voor een duurzame financiële toekomst. Niet iedereen kan even makkelijk deze verstandige keuzes maken. Zo is er een man in Amerika die bijna $3 miljoen won in de loterij. Hij werd al kort daarna gearresteerd omdat hij een deel van zijn winst gebruikte om een handel in verboden middelen te financieren. Hierdoor kwam deze loterijwinnaar dus al snel in de gevangenis terecht.

 

Deze loterijwinnaar belandde in de gevangenis

Ronnie Music Jr. won in 2015 een kraslot en nam €2,7 miljoen ($3 miljoen) mee naar huis. In plaats van een huis te kopen, op vakantie te gaan, te shoppen of uit te gaan, besloot Music zijn geld te investeren, maar helaas niet in onroerend goed. Hij gebruikte een deel van zijn loterijwinst om een bende te steunen die verboden middelen door meerdere staten smokkelde. De Calhoun State Prison in Georgia runde deze bende. De autoriteiten arresteerden een aantal medeplichtigen van Music al in september 2015, maar Music zelf bleef vrij rondlopen. De autoriteiten onderschepten de medeplichtigen terwijl ze meer dan 10 pond meth probeerden te verkopen, dat naar verluidt door Music was geleverd. Dit laatste konden ze niet bevestigen waardoor Music onverminderd door kon gaan met zijn dubieuze praktijken. Een maand later werd hij toch betrapt met $22,000 (€20.000,-) contant geld en vier pond van het verboden spul.

Loterij-geld is dus in rook opgegaan

De politie vond bij het doorzoekingen van zijn huis en werkplek ook nog eens elf vuurwapens, waaronder aanvalswapens, een verboden afgezaagde shotgun en een gestolen revolver. Music was al eerder veroordeeld geweest en het bezit van vuurwapens was dus voor Music verboden. Hij pleitte schuldig aan zowel de handel als het illegaal bezit aan vuurwapens en kreeg in 2017 een gevangenisstraf van 21 jaar.

De rechter die hem zijn gevangenisstraf oplegde, maakte ook nog een opmerking over de investering van de loterijwinnaar: “Je kreeg een fortuin dat maar weinigen in deze wereld ooit krijgen. Niemand heeft ooit loterijwinsten op een meer gevaarlijk en destructieve manier verspild dan jij.” Mocht je ooit de loterij winnen: gebruik het geld dan om er wat moois mee te doen, voor jezelf of juist voor een ander.

Lees ook: Man laat horloge (gekocht voor €153) taxeren én blijkt goud in handen te hebben.