Lodewijk Asscher verkoopt zijn luxe stadsvilla

Lodewijk Frans Asscher (48) is de voormalig leider van de PvdA, vicepremier en ex-wethouder van Amsterdam. De geboren Amsterdammer heeft nu besloten om zijn prachtige en uiterst luxe woning in Amsterdam te verkopen. Hoewel Asscher de woning op de markt heeft gezet, heeft hij er samen met zijn vrouw en kinderen volgens eigen zeggen heel aangenaam gewoond.

“Wij hebben hier met ontzettend veel plezier gewoond en onze drie kinderen groot gebracht. Er gaat een enorme rust uit van het Funenpark en er is een fijne, gemoedelijke sfeer op het park. Onze jongens hebben van kleins af aan zelfstandig kunnen buiten spelen en voetballen met hun vele vriendjes in het park”.

Dikke winst lonkt voor Lodewijk Asscher bij de verkoop

De vraagprijs van de woning bedraagt volgens Bekendeburen €1.350.000. Lodewijk Asscher kocht deze luxe eengezinswoning in 2007 voor €649.000 en liet er een hypotheek op vestigen van €531.250. Dat betekent dat de voormalig PVDA-leider zo’n €700.000 eurowinst zal maken wanneer de woning verkocht is. Natuurlijk is €1.3 miljoen ontzettend veel geld maar de koper krijgt er een ware droomwoning in Amsterdam voor terug.

De indeling van de woning in Amsterdam

Deze prachtige Amsterdamse woning is niet alleen erg luxe, maar ook nog eens heel ruim (vooral voor Amsterdamse begrippen). Zo heeft dit huis een ruime woonoppervlakte van 166 m2 en beschikt het over zes kamers, waaronder vier slaapkamers, twee badkamers en twee aparte toiletten, allen verdeeld over drie woonlagen. Ook is de woning heel duurzaam met het energielabel A. De living en de woonkeuken zijn voorzien van diverse moderne inbouwapparatuur en buiten rondom de tuin, dakterras en patio.

Zie hieronder een aantal foto’s van de ultra luxe stadsvilla die Lodewijk Asscher te koop heeft gezet of kijk op de site van Bekendeburen:

Woning Lodewijk Asscher Amsterdam

Woning Lodewijk Asscher amsterdam slaapkamer